ANTEP'İN KEREBİÇ KURABİYESİ
ANTEP' İN KEREBİÇ KURABİYESİ Sevgili Melek Aslan'a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...Ellerinize sağl...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/03/antepin-kerebic-kurabiyesi.html
·
MALZEMELER:
·
1 paket tereyağı
veya margarin
·
2 adet yumurta
·
1 paket kabartma
tozu ,
·
1 paket vanilya ,
·
1 su bardağı pudra
şekeri
·
aldığı kadar un
·
İçi için :
·
2 su bardağı ceviz
·
1 yemek kaşığı
şeker
·
1 yemek kaşığı
tarçın
·
1 paket vanilya
·
YAPILIŞI:
·
Cevizleri dişe
gelecek şekilde robotta çekiyoruz içine şekeri tarçını vanilyayı ekleyip
karıştırıyoruz.
·
Hamuru yoğuruyoruz
şekerle margarini iyice yediriyoruz yumurtaları kabartma tozunu vanilyayı
ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
·
üstündeki süsleri yapmak için 1 hamur bezesi
kadar hamuru ayırıp içine 1 yemek kaşığı kakao katıp yoğuruyoruz.
·
Ayırdığımız kakaolu
karışımlı hamuru nohut büyüklüğünde yuvarlayıp kalıbımızın ortasına
yerleştiriyoruz
·
Beyaz hamurdan
ceviz kadar alıp içli köfte oyar gibi oyup ceviz dolduruyoruz.
·
Elimizle kapatıp
kalıba basıyoruz.
·
Mermer kenarına
veya havanın alt kısmına vurup çıkarıyoruz
·
180 derece fırında
üstü kızarmadan pişiriyoruz.
·
ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekerine
buluyoruz.
·
AFİYET OLSUN
Melek Hanımın ellerine sizinde emeğinize sağlık Selma Hanımcım.. Kerebiç kalıplarımı aldım ama henüz deneyemedim..Sevgiyle kalın..
YanıtlaSilKesinlikle harika bir lezzet ellerinize sağlık
YanıtlaSilantepten ziyade hatayda meşhur diye biliyorum ama yöre aynı nede olsa..
YanıtlaSilellerinize sağlık..