CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA
CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA Ceviz öyle bir tat ki, girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/03/cevizli-peynirli-makarna.html
CEVİZLİ PEYNİRLİ MAKARNA
Ceviz öyle bir tat ki, girdiği her yere ayrı bir lezzet katıyor...
·
MALZEMELER:
·
yarım paket makarna
·
1 su bardağı irice
çekilmiş ceviz
·
2 yemek kaşığı
tereyağı
·
tuz
·
su
·
Üzeri için:
·
Bir parça parmesan
veya eski kaşar peyniri
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye makarnalar rahatça haşlanacak kadar su koyup kaynatınız.
·
kaynayan suya 1
yemek kaşığı tuz ekleyiniz.
·
Makarnaları ilave
ediniz.
·
Makarnaları ara ara
karıştırarak haşlayınız.
·
Fakat çok
yumuşamalarına izin vermeyiniz.
·
İçlerinden bir adet
makarna alıp tadınız.
·
Pişen makarnaları
süzgece alıp soğuk sudan geçirerek süzünüz.
·
(Arzu edenler sudan geçirmeyebilirler).
·
Tencereye yağı alıp eritniz
·
Cevizleri ekleyip 1
dakika kadar kısık ateşte kavurunuz.
·
Cevizlerin üzerine
makarnaları ekleyip karıştırınız.
·
Ocaktan alınız.
·
Makarnaları servis
tabağına alınız.
· Üzerine rende parmesan peyniri veya eski kaşar rendesi
serpiniz.
·
Sıcak servis
yapınız.
·
AFİYET OLSUN