SABAH ÇİYİ PASTASI

SABAH ÇİYİ PASTASI Sevgili  Duygu Aykan Yaşlak' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...



SABAH ÇİYİ PASTASI
Sevgili  Duygu Aykan Yaşlak' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...


·         MALZEMELER:
·         Hamuru için:
·         200 gr. tereyağı veya margarin
·         150 gr. toz şeker
·         3 adet yumurta
·         200 gr. krema
·         3 yemek kaşığı süt
·         1,5 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         2 yemek kaşığı kakao
·         Topları için:
·         200 gr. tuzsuz lor peynir
·         3 yemek kaşığı şeker
·         1 adet yumurta sarısı
·         6 yemek kaşığı Hindistan cevizi
·         Krema için:
·         4 su bardağı süt
·         1 yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         3 yemek kaşığı un
·         3 yemek kaşığı buğday nişastası
·         1 paket vanilya
·         5 yemek kaşığı labne peyniri.
·         YAPILIŞI
·         Lor peyniri, şeker, yumurta sarısı ve Hindistan cevizi iyice karıştırdıktan onra ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük toplar yapınız.
·         1 saat kadar  buzdolabında bekletiniz
·         Yumuşak margarini şeker ile karıştırınız..
·         Yumurta ve toplardan kalan yumurta akını da ekleyip, iyice çırpınız..
·         Krema, süt, un ve kabartma tozunu ekleyelim ve iyice karıştırınız..
·         Yağlanmış kare borcama hamurun yarısını dökünüz..
·         Kalan hamurun içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırdıktan sonra beyaz hamur üstüne eşit şekilde yayınız.
·         Dondurulmuş topları bastırarak hamurun içine diziniz..
·         180 derecede 40-45 dakika fırında pişiriniz.
·         Krema şeker, un, nişastayı karıştırınız.
·         Yumurta sarısını ekleyip karıştırdıktan sonra sütü ekleyiniz.
·         Ateşin üzerine koyup kaynayana kadar karıştırınız..
·         Kaynamaya başladığında vanilya ekleyip ateşten alıp, soğumaya bırakınız..
·         Soğuduğunda labne peyniri ekleyelim mikserle1 dakika kadar çırpınız.
·         Kremayı kekin üzerine sürünüz.
·         Üzerine kakao  serpiniz..
·         AFİYET OLSUN
·         NOT:Topları ortadan dizmeye başlarsanız, hamurun ortaya birikmesini engellemiş olursunuz.
·         Hamurun topların üzerine çıkması için pişirme kabın fazla geniş olmaması lazım.


Yorum Gönder

  1. Çok güzel bir tarifmiş değişik sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...degısık bır tarıf olmuş...sevgıler

    YanıtlaSil
  3. Değişik gerçekten görüntüsüde öyle denemek lazım tabi..

    YanıtlaSil
  4. Evet biraz eziyetli ama çok güzel ve değişik bir pasta .Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item