SABAH ÇİYİ PASTASI
SABAH ÇİYİ PASTASI Sevgili Duygu Aykan Yaşlak' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/sabah-cigi-pastasi.html
SABAH ÇİYİ PASTASI
Sevgili Duygu Aykan Yaşlak' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
Hamuru için:
·
200 gr. tereyağı veya margarin
·
150 gr. toz şeker
·
3 adet yumurta
·
200 gr. krema
·
3 yemek kaşığı süt
·
1,5 su bardağı un
·
1 paket kabartma
tozu
·
2 yemek kaşığı
kakao
·
Topları için:
·
200 gr. tuzsuz lor
peynir
·
3 yemek kaşığı
şeker
·
1 adet yumurta
sarısı
·
6 yemek kaşığı
Hindistan cevizi
·
Krema için:
·
4 su bardağı süt
·
1 yumurta
·
1 su bardağı şeker
·
3 yemek kaşığı un
·
3 yemek kaşığı
buğday nişastası
·
1 paket vanilya
·
5 yemek kaşığı
labne peyniri.
·
YAPILIŞI
·
Lor peyniri, şeker,
yumurta sarısı ve Hindistan cevizi iyice karıştırdıktan onra ceviz
büyüklüğünden biraz daha küçük toplar yapınız.
·
1 saat kadar buzdolabında bekletiniz
·
Yumuşak margarini
şeker ile karıştırınız..
·
Yumurta ve
toplardan kalan yumurta akını da ekleyip, iyice çırpınız..
·
Krema, süt, un ve
kabartma tozunu ekleyelim ve iyice karıştırınız..
·
Yağlanmış kare
borcama hamurun yarısını dökünüz..
·
Kalan hamurun içine
2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırdıktan sonra beyaz hamur üstüne eşit
şekilde yayınız.
·
Dondurulmuş topları
bastırarak hamurun içine diziniz..
·
180 derecede 40-45
dakika fırında pişiriniz.
·
Krema şeker, un,
nişastayı karıştırınız.
·
Yumurta sarısını
ekleyip karıştırdıktan sonra sütü ekleyiniz.
·
Ateşin üzerine koyup
kaynayana kadar karıştırınız..
·
Kaynamaya
başladığında vanilya ekleyip ateşten alıp, soğumaya bırakınız..
·
Soğuduğunda labne
peyniri ekleyelim mikserle1 dakika kadar çırpınız.
·
Kremayı kekin
üzerine sürünüz.
·
Üzerine kakao serpiniz..
·
AFİYET OLSUN
·
NOT:Topları ortadan
dizmeye başlarsanız, hamurun ortaya birikmesini engellemiş olursunuz.
·
Hamurun topların
üzerine çıkması için pişirme kabın fazla geniş olmaması lazım.
Çok güzel bir tarifmiş değişik sevgiler...
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...degısık bır tarıf olmuş...sevgıler
YanıtlaSilDeğişik gerçekten görüntüsüde öyle denemek lazım tabi..
YanıtlaSilEvet biraz eziyetli ama çok güzel ve değişik bir pasta .Ellerinize sağlık
YanıtlaSil