TRUFFLE ( Çırağan Palace Kempinski Tarifi)
TRUFFLE Bumerang Deneyim Günleri kapsam ında,Çırağan Palace Kempinski Istanbul Pastane Şefi ve Çikolata Üstadı William McCarrick ile...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/truffle-cragan-palace-kempinski-tarifi.html
TRUFFLE
Bumerang Deneyim Günleri kapsamında,Çırağan
Palace Kempinski Istanbul Pastane Şefi
ve Çikolata Üstadı William McCarrick ile TuğraTruffle yaptık..işte sizlere
profesyonlece muhteşem bir Trufle
reçetesi...
· Tuğra Trüf – Tuğra Restaurant & Lounge’un yeni imza çikolatası! Siyah çikolata, kurutulmuş kiraz, kakule, tarçın, safran, karabiber, kimyon, kırmızıbiber ve kekik gibi lezzetlerin buluştuğu gerçek bir lezzet bombası.
· Tugra Truffle – our new signature truffle! Dark chocolate, dried cherries, cardamom, cinnamon, saffron, black pepper, cumin, red pepper and oregano are combined make this incredible taste. taste.
·
MALZEMELER:
·
400 g bitter çikolata
·
50 g yoğun krema
·
Bir tutam, tarçın,
kakule, toz zencefil ve toz karanfil
·
2 adet kuru kayısı
·
YAPILIŞI:
·
200 gram bitter
çikolatayı benmari usulü eritiniz..
·
50 gram yoğun krema
içerisine dökünüz.
·
İyi bir şekilde
karıştığından emin olana kadar karıştırmaya devam ediniz.
·
Ardından bir tutam
tarçın, kakule, toz zencefil ve karanfil ekleyiniz.
·
Karışımı soğuması
için dolapta 3 saat bekletiniz.
·
Küçük çay kaşığı
yardımı ile avuç içerisine küçük lokmalık toplar alınır ve rulo yapınız..
·
İki adet kuru
kayısı küp halinde doğrayıp ve her bir top içerisine yerleştiriniz.
·
Çikolata topları
sertleşinceye kadar dolapta 2 saat daha bekletiniz.
·
İlave olarak 200 gr
bitter çikolata daha eritiniz..
·
Eritilmiş çikolataya
her bir çikolata topunu teker teker batırınız.
·
Çikolataya batırma
işlemi bir kez daha yapınız.
·
Daha sonra
truffleri içi tarçın dolu derin kaseye hızlıca bırakınız.
·
Servis tabağına alınız.
AFİYET OLSUN
truff olsa da yesek bayılırım elınıze saglık sevgıler
YanıtlaSil