HAVUÇ RÜYASI | Mutfak Ve Tatlar

HAVUÇ RÜYASI

HAVUÇ RÜYASI Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli... Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifi...



HAVUÇ RÜYASI
Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli...
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık...


·         MALZEMELER:
·         1 kg havuç
·         2 su bardağı toz şeker
·         4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
·         2 paket vanilya
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 limonun suyu
·         Arası için
·         Pötibör bisküvi
·         YAPILIŞI:
·         Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
·         Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
·         Haşlama yaptığınız suyu (Eksilmişse su ile 4 bardağı tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
·         Havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
·         Orta boy bir borcamı suyla ıslatın
·         Ve biraz kremadan koyun .
·         Bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün.
·         Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın.
·         Ben küçük kare borcam kullanarak 5 kat oluşturmayı tercih ettim.
·         Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (Krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 5016950584120944207

Yorum Gönder

  1. Malzemeler zaten güzel. Çok güzel görünüyor ayrıca. Elinize sağlık, size mutlu ve şanslı bir yeni yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu vanilya dediginiz ne oluyor

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item