HAVUÇ RÜYASI
HAVUÇ RÜYASI Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli... Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifi...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/havuc-ruyasi.html
HAVUÇ RÜYASI
Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli...
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
1 kg havuç
·
2 su bardağı toz şeker
·
4 yemek kaşığı
nişasta (tepeleme)
·
2 paket vanilya
·
1 limon kabuğu
rendesi
·
1 limonun suyu
·
Arası için
·
Pötibör bisküvi
·
YAPILIŞI:
·
Havuçları soyun,
iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
·
Haşlanan havuçları
rondodan geçirip püre yapın.
·
Haşlama yaptığınız
suyu (Eksilmişse su ile 4 bardağı tamamlayın) diğer malzemeleri katarak
muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
·
Havuç püresini de
katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
·
Orta boy bir
borcamı suyla ıslatın
·
Ve biraz kremadan
koyun .
·
Bir kat bisküvi
dizin ve üzerine muhallebi dökün.
·
Bu şekilde
istediğiniz kadar kat yapın.
·
Ben küçük kare
borcam kullanarak 5 kat oluşturmayı tercih ettim.
·
Üzerini istediğiniz
biçimde süsleyin (Krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis
edin.
·
AFİYET OLSUN
Malzemeler zaten güzel. Çok güzel görünüyor ayrıca. Elinize sağlık, size mutlu ve şanslı bir yeni yıl diliyorum.
YanıtlaSilMutlu yıllar..
YanıtlaSilBu vanilya dediginiz ne oluyor
YanıtlaSil