MANDALİNALI PASTA
Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize s...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/mandalinali-pasta.html
Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz :.)
·        
MALZEMELER:
·        
3 yumurta
·        
75 gr seker
·        
100 gr un
·        
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·        
1 paket pişirilen
vanilyalı puding
·        
Kekin yapılışı:
·        
Tüm malzemeyi  karıştırıp, uygun bir kalıba harcı dökelim. (
Kelepçeli kalıp olabilir)
·        
175 derecede
önceden ısıtılmış  fırında pişirelim.
·        
  
·        
DOLGU MALZEMESİ
·        
4 kutu schmand (4
labne)
·        
2 kutu mandarin
konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
·        
1 paradies creme
vanilyalı(cremeole vanilyalı)
·        
YAPILIŞI:
·        
Önce
schamanddi(labneyi) paradies cremele (krem ole) iyice çırpalım 
·        
Sonra
konservelerimizi bir süzgece alalım.
·        
Suyunu süzelim
·        
Suyunu ayıralım
(üst jöle için).
·        
mandalinaları
elimizle ezelim.
·        
Posası biraz suyuna
gecsin ( kıvamı açısından)
·        
Bunları da
çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım.
·        
İyice
karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
·        
Kasık yardımıyla
bir güzel üzerini düzeltelim.
·        
Bu arada mandalina
suyuna 1,5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
·        
Koyulaşınca
kremamızın üzerine dökelim.
·        
En az 4-5 saat
bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım 
·        
Servis tabağına
alalım.
·        
AFİYET OLSUN



duygu hanımın ellerine sağlık
YanıtlaSilDuygu hanım, çok marifetli bir takipçimdir,zaman zaman harika tariflerini bizlerle paylaşıyorlar.
Sil