KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B gru...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/kiyma-soslu-yogurtlu-bulgur-koftesi.html
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir.
·
MALZEMELER:
·
2 su bardağı ince bulgur
·
1 adet yumurta
·
2 yemek kaşığı un
·
2 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı kimyon
·
1 çay kaşığı
karabiber
·
1 çay kaşığı
kırmızı toz biber
·
Bulguru ıslatmak
için:
·
Sıcak su
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 kase yoğurt
·
sarımsak
·
tuz
·
Kıymalı sos için:
·
200 gr kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
2 yemek kaşığı
tereyağı
·
1 yemek kaşığı
domates salçası
·
yarım çay bardağı
su
·
tuz
·
karabiber
·
bir tutam kıyılmış
maydanoz
·
YAPILIŞI:
·
Bulgurların çok az
üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım,üzerini örtelim.
·
Bulgur şişince üzerine yumurta, un ve baharatları ekleyip
yoğuralım.
·
Elimizi hafif
ıslatarak harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
·
Bir tencereye
yeteri kadar su ve tuz ekleyerek kaynatalım.
·
Haşlama suyuna bir
kaç damla limon suyu sıkalım. Böylece haşlanırken köfteler dağılmayacaktır.
·
10 -12 dakika
civarında köfteler haşlanıyor.
·
Bir tanesini alıp
tadınız.
·
Haşlanan köfteleri
süzüp servis tabağına alalım.
·
Bir tavaya
tereyağını alıp eritelim. ( Köfteler haşlanırken kıymalı harcı hazırlayınız.)
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı ekleyip soteleyelim.
·
Üzerine kıymayı
ilave edip, eze eze kavuralım.
·
Salçayı ve suyu
ekleyip pişirelim
·
Son olarak
baharatlarla tatlandıralım.
·
Ezilmiş
sarımsakları tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·
Servis tabağına
aldığımız köftelerin üzerine yoğurdu dökelim.
·
Üzerine kıymalı
harcı yayalım.
·
Üste kıyılmış maydanozu serpelim.
·
Sıcak servis
yapalım.
·
AFİYET OLSUN
Elinize sağlık Selma hanım nefis olmuş çok lezzetli görünüyor herzaman ki gibi sevgi ve selamlar
YanıtlaSil