KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ

 KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B gru...




 KIYMA SOSLU YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ
Bulgur, Türk mutfağında Anadolu'da önemli yeri olan besin öğelerinden biridir. Bulgur B grubu vitaminler, potasyum, demir ve fosfor bakımından zengindir.




·         MALZEMELER:
·         2 su bardağı ince bulgur
·         1 adet yumurta
·         2 yemek kaşığı un
·         2 çay kaşığı tuz
·         1 çay kaşığı kimyon
·         1 çay kaşığı karabiber
·         1 çay kaşığı kırmızı toz biber
·         Bulguru ıslatmak için:
·         Sıcak su
      
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 kase yoğurt
·         sarımsak
·         tuz
·         Kıymalı sos için:
·         200 gr kıyma
·         1 adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı tereyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         yarım çay bardağı su
·         tuz
·         karabiber
·         bir tutam kıyılmış maydanoz
      
·         YAPILIŞI:
·         Bulgurların çok az üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım,üzerini örtelim.
·         Bulgur şişince  üzerine yumurta, un ve baharatları ekleyip yoğuralım.
·         Elimizi hafif ıslatarak harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapalım.
·         Bir tencereye yeteri kadar su ve tuz ekleyerek kaynatalım.
·         Haşlama suyuna bir kaç damla limon suyu sıkalım. Böylece haşlanırken köfteler dağılmayacaktır.
·         10 -12 dakika civarında köfteler haşlanıyor.
·         Bir tanesini alıp tadınız.
·         Haşlanan köfteleri süzüp servis tabağına alalım.
·         Bir tavaya tereyağını alıp eritelim. ( Köfteler haşlanırken  kıymalı harcı hazırlayınız.)
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ekleyip soteleyelim.
·         Üzerine kıymayı ilave edip, eze eze kavuralım.
·         Salçayı ve suyu ekleyip pişirelim
·         Son olarak baharatlarla tatlandıralım.
·         Ezilmiş sarımsakları tuz ve yoğurtla karıştıralım.
·         Servis tabağına aldığımız köftelerin üzerine yoğurdu dökelim.
·         Üzerine kıymalı harcı yayalım.
·         Üste  kıyılmış maydanozu serpelim.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN








DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 5457583970968320600

Yorum Gönder

  1. Elinize sağlık Selma hanım nefis olmuş çok lezzetli görünüyor herzaman ki gibi sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item