MANDALİNALI PASTA
Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize s...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/mandalinali-pasta.html
Sevgili Duygu Yelesen Araç bizlerle nefis bir mandalinalı pasta tarifini tüm yapım aşamalarıyla paylaşmışlar. Ellerinize emeklerinize sağlık. Teşekkür ederiz :.)
·
MALZEMELER:
·
3 yumurta
·
75 gr seker
·
100 gr un
·
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
·
1 paket pişirilen
vanilyalı puding
·
Kekin yapılışı:
·
Tüm malzemeyi karıştırıp, uygun bir kalıba harcı dökelim. (
Kelepçeli kalıp olabilir)
·
175 derecede
önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
·
·
DOLGU MALZEMESİ
·
4 kutu schmand (4
labne)
·
2 kutu mandarin
konservesi(veya herhangi bir yumuşak meyve)
·
1 paradies creme
vanilyalı(cremeole vanilyalı)
·
YAPILIŞI:
·
Önce
schamanddi(labneyi) paradies cremele (krem ole) iyice çırpalım
·
Sonra
konservelerimizi bir süzgece alalım.
·
Suyunu süzelim
·
Suyunu ayıralım
(üst jöle için).
·
mandalinaları
elimizle ezelim.
·
Posası biraz suyuna
gecsin ( kıvamı açısından)
·
Bunları da
çırptığımız kremaya ilave edelim karıştıralım.
·
İyice
karıştırdıktan sonra soğumuş olan pastamızın üzerine dökelim.
·
Kasık yardımıyla
bir güzel üzerini düzeltelim.
·
Bu arada mandalina
suyuna 1,5 yemek kaşığı nişasta koyalım ve kaynayana kadar pişirelim.
·
Koyulaşınca
kremamızın üzerine dökelim.
·
En az 4-5 saat
bekletelim sonra kelepçesinden ayıralım
·
Servis tabağına
alalım.
·
AFİYET OLSUN
duygu hanımın ellerine sağlık
YanıtlaSilDuygu hanım, çok marifetli bir takipçimdir,zaman zaman harika tariflerini bizlerle paylaşıyorlar.
Sil