KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ

Bu tarifi denediğinizde k ıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok yakın bir tat ile karşılaşacaksınız  Bizler, özellikle eşim bu t...


Bu tarifi denediğinizde kıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok yakın bir tat ile karşılaşacaksınız
 Bizler, özellikle eşim bu tarifi çok seviyor :) Umarım sizlerde beğenirsiniz. AFİYET OLSUN
Peynirli tarifi ve yapım aşamaları için BURAYI tıklayabilirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         yarım paket ( 250 gr) makarna  (Ben Fiyonk kullandım.)
·         2 adet yufka
·         SOSU İÇİN:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı süt
·         yarım su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·         350- 400 gr kıyma
·         3 adet kuru soğan
·         Tuz- karabiber
·         Sıvı yağ
·         Arzuya göre pul biber
·         YAPILIŞI
·         Soğanları yemeklik doğrayalım.
·         Az sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
·         Kıymayı ekleyelim.
·         Kıymayı eze  eze, topaklanmasına izin vermeden suyunu çekinceye kadar kavuralım.
·         Baharatlarla tatlandıralım.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Makarnaları tuzlu kaynar suda çok fazla yumuşamalarına izin vermeden haşlayalım ve suyunu süzelim.
·         Bir kasede süt,sıvı yağ ve yumurtaları güzelce çırpalım.Ve makarna ile karıştıralım ( Bu sostan üzerine sürmek için 1 çay bardağı ayıralım.)       
·         ilk yufkayı  uç kısımları  dışarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine  yayalım. (Büyük dikdörtgen borcam veya büyük kare borcam  ölçüsü )
·         Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını dökelim ve eşit biçimde yayalım.
·         İç malzemeyi makarnanın üstüne serpelim.
·         Ve kalan diğer makarnayı iç malzemenin üzerine koyalım.
·         2. yufkayı makarnanın üzerine hafif pile yaparak tepsi ölçüsüne göre sığdıralım.
·         Tepsinin dışında kalan yufkayı da düzgün bir biçimde önce yan kısımları tepsinin  üzerine doğru katlayalım.
·         Diğer kenarları da katlayarak  üzerini tamamen kapatalım.
·         Ayırdığımız sosu yufkanın üzerine sürelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yufka 4504006043543108273

Yorum Gönder

  1. Oldu mu şimdi ♥Selma Hanım♥ diyet yapanları da düşünün! :(
    Sebzeli yemekler görmek isteriz!
    Şaka bir yana ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :) Sebzeli Beşamel tarifimi görmüş müydünüz ?

    YanıtlaSil
  3. Görmedik ama görmek isteriz!
    Hangi kategoride yer alıyor ?

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item