ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK
ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ ÇÖREK Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam e...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/uzumlu-ve-cevizli-corek.html
Kahve veya çayın yanında nefis bir çörek tarifidir. Bir tane yediğinizde bir şey anlamıyorsunuz, devam ediniz ve bu muhteşem lezzete ulaşınız :)
·
MALZEMELER:
·
Yarım su bardağı ılık süt
·
Yarım su bardağı
ılık su
·
Yarım paket yaş
maya
·
2 yemek kaşığı toz şeker
·
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
·
3- 3,5 su bardağı
un
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN.:
·
1 su bardağından
fazla iri çekilmiş ceviz
·
1 su bardağından
fazla kuru üzüm
·
6- 8 yemek kaşığı toz
şeker
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına ılık
üt, ılık su, toz şeker ve yaş mayayı alalım.
·
Maya eriyinceye
kadar karıştıralım.
·
Sıvı yağı
ekleyelim.
·
Azar azar unu ilave
edelim.
·
Kulak memesinden
biraz daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
·
Hamurun üzerini
örtelim.
·
Ilık bir ortamda
hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim
· Mayalanan hamuru ikiye bölüp, 2 beze elde edelim.
· Hafif unlu tezgahta, her bir bezeyi kalın olmayacak şekilde merdane veya oklava yardımıyla açalım.
· Yufkanın üzerine toz şeker serpelim. ( Ben 3 yemek kaşığı serptim. Daha tatlı seviyorsanız 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz. )
· Üzerine cevizi serpelim.
· Ve kuru üzümü de serpip,
· Hamurun bir ucundan başlayarak,
· rulo şeklinde saralım.
· Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimlere keselim.
· Orta boy borcamın tabanına yağlı kağıt serelim.
· Yan duvarları yağlayalım.
· Dilimleri üzüm ve cevizler yukarı bakacak şekilde tepsiye yan yana dizelim.
· Diğer bezeye de aynı işlemi uygulayalım.
· 10- 15 dakika daha tepside mayalandıralım.
· Ilık 160 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
· Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz. Bayatladığında da lezzetini korur.
· AFİYET OLSUN
Ne kadar güzel bir tarif, muhakkak denicem. Resimler ile cok güzel anlatmisiniz, tesekkürler, ellerinize saglik, selamlar Papatya
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilNe güsel olmuş.. Kek poğaça gibi.. nefis. fotoraflarla ve anlatımıyla..
YanıtlaSilTeşekkür ederim; bizler çok beğendik. Umarım deneyen arkadaşlar da beğenirler :)
YanıtlaSilYufkalarin kalinligi nasil olmali. Böreklik yufka gibi incemi olmali???
YanıtlaSilÇok ince açmıyoruz yufkayı, fotoğrafta görüldüğü kadar
YanıtlaSilslm selma hnm elinize sağlık aşamalı fotolarla yayınlamanız harika tarifi en yakın zamanda deniycem sevgiler
YanıtlaSil