KIYMALI MAKARNA BÖREĞİ
Bu tarifi denediğinizde k ıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok yakın bir tat ile karşılaşacaksınız Bizler, özellikle eşim bu t...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/09/kiymali-makarna-boregi.html
Bu tarifi denediğinizde kıymalı su böreği seviyorsanız o tada çok
yakın bir tat ile karşılaşacaksınız
Bizler, özellikle
eşim bu tarifi çok seviyor :) Umarım sizlerde beğenirsiniz. AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· yarım paket ( 250 gr) makarna (Ben Fiyonk kullandım.)
· 2 adet yufka
· SOSU İÇİN:
· 2 adet yumurta
· 1 su bardağı süt
· yarım su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
· İÇ MALZEMESİ İÇİN.
·
350- 400 gr kıyma
·
3 adet kuru soğan
·
Tuz- karabiber
·
Sıvı yağ
·
Arzuya göre pul
biber
· YAPILIŞI
· Soğanları yemeklik doğrayalım.
· Az sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
· Kıymayı ekleyelim.
· Kıymayı eze eze, topaklanmasına izin vermeden suyunu çekinceye kadar kavuralım.
· Baharatlarla tatlandıralım.
· Soğumaya bırakalım.
· Makarnaları tuzlu kaynar suda çok fazla yumuşamalarına izin vermeden haşlayalım ve suyunu süzelim.
· Bir kasede süt,sıvı yağ ve yumurtaları güzelce çırpalım.Ve makarna ile karıştıralım ( Bu sostan üzerine sürmek için 1 çay bardağı ayıralım.)
· ilk yufkayı uç kısımları dışarıda kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yayalım. (Büyük dikdörtgen borcam veya büyük kare borcam ölçüsü )
· Üzerine haşladığımız makarnanın yarısını dökelim ve eşit biçimde yayalım.
· İç malzemeyi makarnanın üstüne serpelim.
· Ve kalan diğer makarnayı iç malzemenin üzerine koyalım.
· 2. yufkayı makarnanın üzerine hafif pile yaparak tepsi ölçüsüne göre sığdıralım.
· Tepsinin dışında kalan yufkayı da düzgün bir biçimde önce yan kısımları tepsinin üzerine doğru katlayalım.
· Diğer kenarları da katlayarak üzerini tamamen kapatalım.
· Ayırdığımız sosu yufkanın üzerine sürelim.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
· Sıcak servis yapalım. AFİYET OLSUN
Oldu mu şimdi ♥Selma Hanım♥ diyet yapanları da düşünün! :(
YanıtlaSilSebzeli yemekler görmek isteriz!
Şaka bir yana ellerinize sağlık :)
Teşekkür ederim :) Sebzeli Beşamel tarifimi görmüş müydünüz ?
YanıtlaSilGörmedik ama görmek isteriz!
YanıtlaSilHangi kategoride yer alıyor ?
Yemekler
YanıtlaSil