FIRINDA KAŞARLI MANTAR
FIRINDA KAŞARLI MANTAR En yakın arkadaşlarım bilirler, dışarıda toplandığımızda yemek siparişinde benim tercihim her zaman Fırında Kaşa...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/firinda-kasarli-mantar.html
FIRINDA KAŞARLI MANTAR
En yakın arkadaşlarım bilirler, dışarıda toplandığımızda yemek siparişinde benim tercihim her zaman Fırında Kaşarlı Mantar ve Elma Dilim patatestir, Çok seviyorum :) Evimde de her yemek davetimde olmazsa olmazlarımdandır mantar ve patates. Mantar Dolması tarifime de buradan bakabilirsiniz.
Ve ben eşimin mantar sevdiğini 11 yıl sonra öğrendim :(
Bana hep " Mantar sevmiyorum "derdi ve tabii tüm mantarlar bana kalırdı :))))
Önceki yıl bir yere götürmek için 5 paket mantar aldım. Akşamdan da eşimi tembihledim," Sakın bana unutturma" diye. "Yoksa o kadar mantarı ne yaparız ?
Eşim de " Biz yeriz " dedi.
"Bu kadar mantarı ben nasıl yerim" diye sorunca,
Karıcım ben seviyorum ama sen daha çok sevdiğinden sen ye diye sevmediğimi söylüyordum" dedi. Gözlerimden yaşlar boşaldı. BİZE GÖRE SEVGİ BUYDU
·
MALZEMELER:
·
Mantar
·
Kaşar peyniri
·
Tuz
·
Mantarları haşlamak için:
·
limon
·
su
·
Kabı yağlamak için:
·
Sıvı yağı
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle beyaz ve diri mantar seçmeliyiz.
·
Yumuşak ve kararmış kültür mantarı olmamalıdır.
·
Mantarları temizlemek için bir kaç yöntem :
·
1-Mantarları yıkamadan üzerindeki incecik kabukları bıçak yardımıyla
soyabilirsiniz.
·
2-Mantarları yıkamadan kesilmiş limon ile mantarın üzerini ovup temizleyebilirsiniz.
·
3-Mantarları hızlıca sudan geçirip ( Mantarlar çok kirli ise)
kararmamaları için yine limon ile üzerlerini ovabilirsiniz.
·
Mantarları temizleyip, saplarından
hafifçe keselim.
·
Bir tencereye yeteri kadar su ve yarım limon koyalım
·
Mantarları tencerenin içine alalım.
·
Mantarlar hafif sararıp, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
·
Bu arada mantarlar siyah suyunu bırakacaktır.
·
Haşlanan mantarları süzelim.
·
Kullanacağınız mantar miktarına göre bir fırın kabını sıvı yağ le yağlayalım.
·
Mantarları tuzlayıp, kabın içine yerleştirelim.
·
Üzerine dilim halinde kaşar peyniri koyalım.
·
Tereyağı veya başka bir yağ kullanmamıza gerek yoktur, kaşarın kendi yağı
yeterli geliyor.
·
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar eriyip pembeleşene kadar
pişirelim.
·
Sıcak servis yapalım.,
·
AFİYET OLSUN
AFİYET Bal olsun. Çok güzeller..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilAllah esinle muhabbetini daha da arttirsin canim, cok guzel ve duygusal bir ani, mantara baktikca aklina gelir :)
YanıtlaSilAyrica ellerine saglik
:) Çok teşekkür ederiz.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Teşekkür ederim:) Sevgiler...
SilMantar hikayenize bayildim ;) fakat kara kara dusunmeye basladim simdi benim esimde sevmez acaba bnm esimde oyle dusunuyor ??? Yok yok olamaz zehirlencem diye korkudan yemiyor bnm esim ;)))) derya mevlut ay
YanıtlaSil