FIRINDA KAŞARLI MANTAR

FIRINDA KAŞARLI MANTAR En yakın arkadaşlarım bilirler, dışarıda toplandığımızda yemek siparişinde benim tercihim her zaman Fırında Kaşa...



FIRINDA KAŞARLI MANTAR
En yakın arkadaşlarım bilirler, dışarıda toplandığımızda yemek siparişinde benim tercihim her zaman Fırında Kaşarlı Mantar ve Elma Dilim patatestir, Çok seviyorum :) Evimde de her yemek davetimde  olmazsa olmazlarımdandır mantar ve patates. Mantar Dolması tarifime de  buradan bakabilirsiniz.
Ve ben eşimin mantar sevdiğini 11 yıl sonra öğrendim  :(
Bana hep " Mantar sevmiyorum "derdi ve tabii tüm mantarlar bana kalırdı :))))
Önceki yıl bir yere götürmek için 5 paket mantar aldım. Akşamdan da eşimi tembihledim," Sakın bana unutturma" diye. "Yoksa o kadar mantarı ne yaparız ?
Eşim de " Biz yeriz " dedi.
"Bu kadar mantarı ben nasıl yerim" diye sorunca,
 Karıcım ben seviyorum ama sen  daha çok sevdiğinden sen ye diye  sevmediğimi söylüyordum" dedi. Gözlerimden yaşlar boşaldı. BİZE GÖRE SEVGİ BUYDU


·         MALZEMELER:
·         Mantar
·         Kaşar peyniri
·         Tuz
·         Mantarları haşlamak için:
·         limon
·         su
·         Kabı yağlamak için:
·         Sıvı yağı
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle beyaz ve diri mantar seçmeliyiz.
·         Yumuşak ve kararmış kültür mantarı olmamalıdır.
·         Mantarları temizlemek için bir kaç yöntem :
·         1-Mantarları yıkamadan üzerindeki incecik kabukları bıçak yardımıyla soyabilirsiniz.
·         2-Mantarları yıkamadan kesilmiş limon ile  mantarın üzerini ovup temizleyebilirsiniz.
·         3-Mantarları hızlıca sudan geçirip ( Mantarlar çok kirli ise) kararmamaları için yine limon ile üzerlerini ovabilirsiniz.
·         Mantarları temizleyip,  saplarından hafifçe keselim.
·         Bir tencereye yeteri kadar su ve yarım limon koyalım
·         Mantarları tencerenin içine alalım.
·         Mantarlar  hafif  sararıp, yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
·         Bu arada mantarlar siyah suyunu bırakacaktır.
·         Haşlanan mantarları süzelim.
·         Kullanacağınız mantar miktarına göre bir fırın kabını  sıvı yağ le yağlayalım.
·         Mantarları tuzlayıp, kabın içine yerleştirelim.
·         Üzerine dilim halinde kaşar peyniri koyalım.
·         Tereyağı veya başka bir yağ kullanmamıza gerek yoktur, kaşarın kendi yağı yeterli geliyor.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar eriyip pembeleşene kadar pişirelim.
·         Sıcak servis yapalım.,

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

MEZELER - SALATALAR 7371937782261723408

Yorum Gönder

  1. AFİYET Bal olsun. Çok güzeller..

    YanıtlaSil
  2. Allah esinle muhabbetini daha da arttirsin canim, cok guzel ve duygusal bir ani, mantara baktikca aklina gelir :)
    Ayrica ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. Mantar hikayenize bayildim ;) fakat kara kara dusunmeye basladim simdi benim esimde sevmez acaba bnm esimde oyle dusunuyor ??? Yok yok olamaz zehirlencem diye korkudan yemiyor bnm esim ;)))) derya mevlut ay

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item