PÜRELİ MANTARLI ET
PÜRELİ MANTARLI ET Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmam...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/pureli-mantarli-et.html
PÜRELİ MANTARLI ET
Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmamışım :( Yemek davetleri genelde akşam yemeği olduğundan hem fotoğraf çekimi açısından hem de fırından çıkar çıkmaz yenmesi gereken bir yemek olduğundan hep erteledim. Ben Bonfile et kullanarak yaptım ama zaman zaman tavuk biftek kullanarakta aynı şekilde yapıyorum. Eti mahalle kasabından alanlardanım. Kasabım eti çok met edince marine etmedim, sadece kekikle tatlandırdım. Bu arada kekiği de Kaz Dağlarından köylü kadınlardan almıştım, muhteşem bir koku ve tadı var :)Emeklerine sağlık. Eğer tavuk biftek kullanacaksanız sıvı yağ,, kekik, kırmızı toz biber karabiber vs sevdiğiniz baharatları ekleyip tavuk biftekleri 1-2 saat bu sosta marine edebilirsiniz. Ben etleri tereyağında kızartıyorum, aynı mangal adında oluyor. Yemeğinizi sabah hazırlayıp, misafirleriniz geldiği anda fırına atabilirsiniz.AFYETLER OLSUN
Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmamışım :( Yemek davetleri genelde akşam yemeği olduğundan hem fotoğraf çekimi açısından hem de fırından çıkar çıkmaz yenmesi gereken bir yemek olduğundan hep erteledim. Ben Bonfile et kullanarak yaptım ama zaman zaman tavuk biftek kullanarakta aynı şekilde yapıyorum. Eti mahalle kasabından alanlardanım. Kasabım eti çok met edince marine etmedim, sadece kekikle tatlandırdım. Bu arada kekiği de Kaz Dağlarından köylü kadınlardan almıştım, muhteşem bir koku ve tadı var :)Emeklerine sağlık. Eğer tavuk biftek kullanacaksanız sıvı yağ,, kekik, kırmızı toz biber karabiber vs sevdiğiniz baharatları ekleyip tavuk biftekleri 1-2 saat bu sosta marine edebilirsiniz. Ben etleri tereyağında kızartıyorum, aynı mangal adında oluyor. Yemeğinizi sabah hazırlayıp, misafirleriniz geldiği anda fırına atabilirsiniz.AFYETLER OLSUN
·
MALZEMELER:
·
4 adet bonfile et
·
1 adet küçük kuru soğan
·
8-10 adet kültür
mantarı
·
1 adet kırmızı
biber
·
2 adet sivri biber
·
1 adet domates
·
Tuz- karabiber-
kekik
·
Sıvı yağı
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
tereyağı
·
PÜRESİ İÇİN:
·
4- 5 adet orta boy
patates
·
1 çay bardağı süt
·
1 yemek kaşığı
tereyağı
·
Tuz- karabiber
·
ÜZERİ İÇİN:
·
4 dilim kaşar
peyniri
·
YAPILIŞI:
·
Patatesleri
haşlayalım ve sıcakken güzelce ezelim.
·
Süt ve tereyağını
ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika
karıştırarak pişirelim.
·
Tuz ve karabiber
serpelim.
·
Bir tavaya az
miktarda sıvı yağını alalım.
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı yağda pembeleşene dek soteleyelim.
·
Mantarları
temizleyip doğrayalım. ( Çok ince ince
olmasın.)
·
Ve soğanlara
ekleyelim.
·
Mantarlar hafif
suyunu çekmeye yakın,minik minik doğranmış kırmızı biber ve sivri biberi ilave
edelim.
·
Biberler hafif
yumuşayınca kabukları soyulmuş,ve doğranmış
küp küp kesilmiş domatesi ekleyelim.
·
Tuz ve karabiber
ile tatlandırıp ocaktan alalım.
·
Etlere kekik
serpelim.
·
Bir tavaya tereyağını
alalım ve kızdıralım.
·
Etleri ısınmış
tavada önlü arkalı mühürledikten sonra ateşin altını çok az kısalım.
·
Pişen yüzlerini
tuzlayalım.
·
Kızaran etleri bir
fırın kabına alalım.
·
Her bir etin
üzerine mantarlı karışımı koyalım.
·
Üzerlerini püre ile
düzgünce kaplayalım.
·
En üste kaşar
dilimlerini sıralayalım.
·
Önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
·
Sıcak servis
yapalım.
Tarif için öncelikle teşekür ederim. Son zamanlarda birçok alanda püre ile çeşitli yemeklerin yapılması oldukça güzel kültür mantarlarıda yemeğe ayrı bir hava katıyor.
YanıtlaSilPüre, köfte ve et yemeklerine çok yakışıyor.
YanıtlaSil