MANTAR DOLMASI | Mutfak Ve Tatlar

MANTAR DOLMASI

İster fırında ister mangalda... Neredeyse her yemekli misafirime yaptığım bir tariftir, bizler çok seviyoruz :) MANTAR DOLMASI


İster fırında ister mangalda...Neredeyse her yemekli misafirime yaptığım bir tariftir, bizler çok seviyoruz :)
MANTAR DOLMASI



  •         MALZEMELER: 
  •     kültür mantarı
  •         kaşar peyniri
  •         tereyağı
  •         tuz
  •         limon
  •         YAPILIŞI:
  •         Mantarların üzerindeki ince kabuklarını soyun.( Veya hızlaca suyun altında yıkayın Mantarları limonlu suda bekletmeyiniz, süngerimsi bir yapısı olduğundan çok su çekiyor). Kararmamaları için yarım kesilmiş limonu mantarların üzerlerine sürün.
  •        Mantarların saplarını düzgünce koparın ve içlerini çukurlaştırın.
  •        Yağlanmış bir fırın kabına mantarları dizin. 
  •       Üzerlerini tuzlayın.
  •        Her mantarın çukur kısmına fındık büyüklüğünde tereyağı koyun.
  •        Rendenin ince tarafıyla kaşar peynirini rendeleyin ve yeteri kadar her mantarın içine doldurun.
  •        Arzuya göre üzerine kırmızı toz biber serpebilirsiniz.
  •         Mantar dolmasını  ister fırında ister mangalda pişirin.
  •         Fırında 180  derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
  •         NOT: Malzeme oranları yazmadım, sizler ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar malzeme kullanınız.
  •        NOT: Güveç kaplarınız varsa mantar dolması için ideal bir seçimdir.
  •        AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

MEZELER - SALATALAR 4061133676521424524

Yorum Gönder

  1. Biz de çok seviyoruz, et yemeklerinin yanına ya da kahvaltıya yakışan bir tarif ;) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item