MANTAR DOLMASI
İster fırında ister mangalda... Neredeyse her yemekli misafirime yaptığım bir tariftir, bizler çok seviyoruz :) MANTAR DOLMASI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/12/mantar-dolmasi.html
MANTAR DOLMASI
- MALZEMELER:
- kültür mantarı
- kaşar peyniri
- tereyağı
- tuz
- limon
- YAPILIŞI:
- Mantarların üzerindeki ince kabuklarını soyun.( Veya hızlaca suyun altında yıkayın Mantarları limonlu suda bekletmeyiniz, süngerimsi bir yapısı olduğundan çok su çekiyor). Kararmamaları için yarım kesilmiş limonu mantarların üzerlerine sürün.
- Mantarların saplarını düzgünce koparın ve içlerini çukurlaştırın.
- Yağlanmış bir fırın kabına mantarları dizin.
- Üzerlerini tuzlayın.
- Her mantarın çukur kısmına fındık büyüklüğünde tereyağı koyun.
- Rendenin ince tarafıyla kaşar peynirini rendeleyin ve yeteri kadar her mantarın içine doldurun.
- Arzuya göre üzerine kırmızı toz biber serpebilirsiniz.
- Mantar dolmasını ister fırında ister mangalda pişirin.
- Fırında 180 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.
- NOT: Malzeme oranları yazmadım, sizler ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar malzeme kullanınız.
- NOT: Güveç kaplarınız varsa mantar dolması için ideal bir seçimdir.
- AFİYET OLSUN
Biz de çok seviyoruz, et yemeklerinin yanına ya da kahvaltıya yakışan bir tarif ;) Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil