KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )
KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI ) Nefis bir el açması börek tarifidir.
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/08/kol-boregi-el-acmasi.html
KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )
Nefis bir el açması börek tarifidir.
·
HAMUR MALZEMELERİ:
·
1 kilo un
·
2 adet yumurta
·
1 kase yoğurt
·
1 yemek kaşığı tuz
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
alabildiği kadar
ılık su
·
ÜZERİNE SÜRMEK
İÇİN:
·
Yumurta sarısı
·
AÇMAK İÇİN :
·
Nişasta ve içe sürmek için sıvı yağı
·
İÇ MALZEMESİ:
·
Dilediğiniz bir iç malzemeyi
kullanabilirsiniz.
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabımıza
unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım.
Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
·
Hamurumuzdan
bezeler yapıp, sıralayalım.
·
Bezelerimizi tek
tek nişasta yardımıyla oklava ile açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım.
·
Sigara kağıdından
daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım.
·
Eğer ununuz
kaliteliyse zaten kendinden açılıyor.
·
Açtığımız yufkanın
üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
·
Karşılıklı
kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu kare yapalım.
·
İç harcımızı uç
kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.
·
Yağlanmış fırın
tepsimize koyalım.
·
Diğer bezeleri de
aynı işlemden geçirelim.
·
Böreğimizin üzerine
yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin
pişirelim.
·
FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ
YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN
canım ellerine sağlık...gecmıs bayramınız mubarekolsun...bugun sayfanıza baktım hepsıde cok güzel tarıfler bundan sonra takıpcınız olucam...sevgıler....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilkaç tane beze oluyor teşekkürler
SilToplam 22 beze çıkardım ben.
SilHamuruna bir yemek kaşığı dolusu üzüm sirkesi kattım( elma sirkesi de olur) muhteşem ötesi bir lezzet. Paylaşımınız için teşekkürler.
YanıtlaSilHamuruna bir yemek kaşığı dolusu üzüm sirkesi kattım( elma sirkesi de olur) muhteşem ötesi bir lezzet. Paylaşımınız için teşekkürler.
YanıtlaSil