KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )

{[['']]}


KOL BÖREĞİ (EL AÇMASI )
Nefis bir el açması börek tarifidir.



·         HAMUR MALZEMELERİ:
·         1 kilo un
·         2 adet yumurta
·         1 kase yoğurt
·         1 yemek kaşığı tuz
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         alabildiği kadar ılık su
·         ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
·         Yumurta sarısı
·         AÇMAK İÇİN :
·          Nişasta ve içe sürmek için sıvı yağı
·         İÇ MALZEMESİ:
·          Dilediğiniz bir iç malzemeyi kullanabilirsiniz.
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabımıza unu alıp, ortasını havuz gibi açıp, tüm malzemeleri ekleyip, güzelce yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirelim.
·         Hamurumuzdan bezeler yapıp, sıralayalım.
·         Bezelerimizi tek tek nişasta yardımıyla oklava ile açabildiğimiz kadar ince açmaya çalışalım.
·         Sigara kağıdından daha ince bir yufka elde etmeye çalışalım.
·         Eğer ununuz kaliteliyse zaten kendinden açılıyor.
·         Açtığımız yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ serpelim.
·         Karşılıklı kenarları içe katlayalım ve hamurumuzu kare yapalım.
·         İç harcımızı uç kısma boydan boya koyalım ve çok sıkı olmayan rulo şeklinde saralım.
·         Yağlanmış fırın tepsimize koyalım.
·         Diğer bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
·         Böreğimizin üzerine yumurta sarısı sürüp,200 derecelik fırında üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.

·          FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTMEYİNİZ YOKSA ÇITIRLIĞINI KAYBEDER. AFİYET OLSUN
Yazıyı paylaşın :

6 yorum:

  1. canım ellerine sağlık...gecmıs bayramınız mubarekolsun...bugun sayfanıza baktım hepsıde cok güzel tarıfler bundan sonra takıpcınız olucam...sevgıler....http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. kaç tane beze oluyor teşekkürler

      Sil
    2. Toplam 22 beze çıkardım ben.

      Sil
  3. Hamuruna bir yemek kaşığı dolusu üzüm sirkesi kattım( elma sirkesi de olur) muhteşem ötesi bir lezzet. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Hamuruna bir yemek kaşığı dolusu üzüm sirkesi kattım( elma sirkesi de olur) muhteşem ötesi bir lezzet. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

 
Support : Şablon Tasarım
Copyright © 2013-2014-2015. Mutfak Ve Tatlar - Tüm Hakları Saklıdır. İzinsiz yazı ve görsel alıntısı yapılamaz.
Şablon Uyarlama : Sakarpiyon Fotoğraf-Günce-Tasarım