PATATESLİ RULO DİLİMLERİ | Mutfak Ve Tatlar

PATATESLİ RULO DİLİMLERİ

PATATESLİ RULO DİLİMLERİ PATATES DİLİMLERİ KAŞARLI PATATES TARİFİ Fırından çıktığı anda nefis bir tat... üzerine kaşar rendesi s...




PATATESLİ RULO DİLİMLERİ
PATATES DİLİMLERİ
KAŞARLI PATATES TARİFİ
Fırından çıktığı anda nefis bir tat... üzerine kaşar rendesi serptim. Sonuç;  muhteşem oldu yine :) Ve biraz acı pul biber kullandım. Acı seviyorsanız tavsiye ederim.

MALZEMELER:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme  yoğurt
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında  tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
2,5- 3 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı silme  biber salçası
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
ÜZERİ İÇİN:
Bir parça kaşar rendesi
YAPILIŞI:
İç harcı için, soğanı ince kıyım doğrayalım ve yeteri kadar sıvı yağda soteleyelim. salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım ve içine patatesleri rendeleyelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım, soğumaya bırakalım.


Yoğurma kabına 2,5 su bardağı unu alalım ve üzerine tuz ile kabartma tozunu koyup karıştıralım. Ortasını havuz gibi açalım ve ortasına, tereyağını, yoğurdu ve yumurtayı koyalım, önce ortadan başlayarak yavaş yavaş unu içeri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Gerekirse un ekleyelim. hamurun üzerine hafif un serperek yağlı kağıt  üzerinde merdane yardımıyla hamuru açmaya başlayalım. Mümkünse dikdörtgen şeklinde hamurumuzu açalım.


Üzerine iç malzemeyi yayalım.


Yağlı kağıdı hafifçe kaldırarak,


hamuru rulo şeklinde sarmaya başlayalım.


Rulo şeklinde sardığımız hamurumuzu,


2 cm lik dilimler halinde keskin bir bıçak yardımıyla keselim


Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.


Her dilimin tam ortasına yeteri kadar kaşar rendesi serpelim. Mümkünse kaşar peynirini kenarlardan taşırmayalım ki piştiğinde kötü bir görüntü olmasın.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


Fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapalım. AFİYETLER OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

rulo 360977561800508383

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. çok güzeller. Tatlıda yapılabilir herhalde. süperrr.

    YanıtlaSil
  2. Teekkür ederim :) Tahinli ve haşhaşlı da olabilir. Haşhaşlasını denemiştim.

    YanıtlaSil
  3. mmm,nefis görünüyor :)Ellerinize sağlık.Bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil ipaylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de Oktay Usta' nın tariflerini çok beğenirim. Bu tarifi de en kısa zamanda denemek isterim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bir tarif, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. mrblar bi hamurdan tek bi bezemi oluyor harika görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Evet tek beze, aynı fotoğraftaki gibi oluyor

    YanıtlaSil
  8. Mrb yapimi basit goruntu mukemmel lezzetlide oldugunu dusunuyorum.Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık selmacım pratik ve bi okadarda güzeller .

    YanıtlaSil
  10. emeğinize sağlık nefis gözüküyor hem de pratik en kısa sürede deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Selma iyiki varsin kalbimizin kralicesi

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Acaba hamuru pişince poğaça hamuru gibi yumuşak mı yoksa kıyır kıyır mı oluyo

    YanıtlaSil
  14. Çayın yanında çok güzel olur, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item