PATATESLİ RULO DİLİMLERİ
PATATESLİ RULO DİLİMLERİ PATATES DİLİMLERİ KAŞARLI PATATES TARİFİ Fırından çıktığı anda nefis bir tat... üzerine kaşar rendesi s...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/patatesli-rulo-dilimleri.html
PATATESLİ RULO DİLİMLERİ
PATATES DİLİMLERİ
KAŞARLI PATATES TARİFİ
Fırından çıktığı anda nefis bir tat... üzerine kaşar rendesi serptim. Sonuç; muhteşem oldu yine :) Ve biraz acı pul biber kullandım. Acı seviyorsanız tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 paket kabartma tozu
tuz
2,5- 3 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı silme biber salçası
tuz- karabiber
arzuya göre pul biber
ÜZERİ İÇİN:
Bir parça kaşar rendesi
YAPILIŞI:
İç harcı için, soğanı ince kıyım doğrayalım ve yeteri kadar sıvı yağda soteleyelim. salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım ve içine patatesleri rendeleyelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım, soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına 2,5 su bardağı unu alalım ve üzerine tuz ile kabartma tozunu koyup karıştıralım. Ortasını havuz gibi açalım ve ortasına, tereyağını, yoğurdu ve yumurtayı koyalım, önce ortadan başlayarak yavaş yavaş unu içeri alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Gerekirse un ekleyelim. hamurun üzerine hafif un serperek yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla hamuru açmaya başlayalım. Mümkünse dikdörtgen şeklinde hamurumuzu açalım.
Üzerine iç malzemeyi yayalım.
Yağlı kağıdı hafifçe kaldırarak,
hamuru rulo şeklinde sarmaya başlayalım.
Rulo şeklinde sardığımız hamurumuzu,
2 cm lik dilimler halinde keskin bir bıçak yardımıyla keselim
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
Her dilimin tam ortasına yeteri kadar kaşar rendesi serpelim. Mümkünse kaşar peynirini kenarlardan taşırmayalım ki piştiğinde kötü bir görüntü olmasın.
Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapalım. AFİYETLER OLSUN
Ellerinize sağlık. çok güzeller. Tatlıda yapılabilir herhalde. süperrr.
YanıtlaSilTeekkür ederim :) Tahinli ve haşhaşlı da olabilir. Haşhaşlasını denemiştim.
YanıtlaSilmmm,nefis görünüyor :)Ellerinize sağlık.Bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgil ipaylaşım yapıyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilEnfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben de Oktay Usta' nın tariflerini çok beğenirim. Bu tarifi de en kısa zamanda denemek isterim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilçok güzel bir tarif, elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
YanıtlaSilmrblar bi hamurdan tek bi bezemi oluyor harika görünüyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilEvet tek beze, aynı fotoğraftaki gibi oluyor
YanıtlaSilMrb yapimi basit goruntu mukemmel lezzetlide oldugunu dusunuyorum.Ellerinize saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık selmacım pratik ve bi okadarda güzeller .
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
YanıtlaSilemeğinize sağlık nefis gözüküyor hem de pratik en kısa sürede deneyeceğim.
YanıtlaSilSelma iyiki varsin kalbimizin kralicesi
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor,ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAcaba hamuru pişince poğaça hamuru gibi yumuşak mı yoksa kıyır kıyır mı oluyo
YanıtlaSilÇayın yanında çok güzel olur, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil