EV YAPIMI PRATİK TARHANA | Mutfak Ve Tatlar

EV YAPIMI PRATİK TARHANA

EV YAPIMI PRATİK TARHANA  Kış aylarının olmazsa olmaz çorbası,  Sevgili Tarhana Tarhana, bilinen ilk hazır çorbadır. Yaz aylarında...



EV YAPIMI PRATİK TARHANA
 Kış aylarının olmazsa olmaz çorbası,  Sevgili Tarhana
Tarhana, bilinen ilk hazır çorbadır. Yaz aylarında kış ayları için hazırlanır. Annem bize okula giderken kahvaltılarda sıcacık pişirir, içine ekmek doğrardık. Hala da kahvaltılarda tarhana çorbasını  severim. Gün boyu da tok tutuyor.
 BESİN DEĞERİ OLARAK TARHANA, PROTEİN, C VİTAMİNİ VE KARBONHİDRAT İÇERİR

·         MALZEMELER:
·          5 adet domates
·          5 adet sivri biber
·          5 adet kırmızı biber
·          1 tatlı kaşığı biber salçası
·          2 adet kuru soğan
·          1 diş sarımsak
·          yarım kilo süzme yoğurt
·          1 tatlı kaşığı tuz
·          1 tatlı kaşığı nane
·          3 su bardağı irmik
·          alabildiği kadar un (3 su bardağı undan fazla)
·          yarım su bardağı sıvı yağ

·          YAPILIŞI:

·         Soğan, domates ve biberleri robottan geçirelim.

·         Ve hepsini birlikte bir tencereye alalım.

·          Yarım su bardağı sıvı yağ ile birlikte suyunu çekene dek pişirelim.

      ·        Soğuduktan sonra, yoğurt ,irmik, un ve baharatları ilave edip, yumuşak bir hamur yoğuralım.

·         Ağzı kapalı olarak bir tencerede 2-3 gün mayalandıralım.·         

  
     ·         Gördüğünüz gibi çok güzel mayalanıp kabarmış 


      ·         Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle bastırarak inceltelim.
·         Temiz bir bez veya unlanmış bir tepsiye aralıklarla dizelim. ( Ben güneşte kurutmuyorum,güneş rengini alıyor. Salon masamın üzerinde fotoğrafta görüldüğü şekilde kurutuyorum.)
·         Kurudukça bezelerimizi alt üst edelim.

·         İyice kuruduktan sonra küçük parçalara ayıralım ve rahatça çekilecek kıvama gelene değin kurutmaya devam edelim.
·         Daha sonra ister elek, ister el yardımıyla, ister robot yardımıyla kuruyan tarhanamızı  un haline gelene değin çekelim.
·         1 -2 günde bu şekilde kuruttuktan sonra temiz bir cam kavanozda, veya temiz bez torbalarda serin bir yerde muhafaza edelim.
·          NOT: Arzu ederseniz ölçüyü artırabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Yoğurt 2471998936113759572

Yorum Gönder

  1. ne güzellll. Afiyetle yiyin. Gerçekden pratik.

    YanıtlaSil
  2. Evet,insanı yormadan, sıkmadan yapılan bir tarhana tarifidir:)

    YanıtlaSil
  3. Harika Görünüyor miss:))

    YanıtlaSil
  4. tarhanaya maya konulmuyormu mayalansın diye, yazılmamış ama...

    YanıtlaSil
  5. ne güzel anlatmışssınız,insanın hemen yapası geliyor,kış geldi ama,seneye inşallah.teşekkürler.
    domates ve biberlerin kabukları içinde kalıyorşsorun değil.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim :)Ben domateslerin kabuklarını soyarak kullanıyorum. Arzu ederseniz kırmızı biberleri çok az haşlayarak kabuklarını soyup ekleyebilirsiniz

    YanıtlaSil
  7. her yerde tarhana tarifi arıyordum çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. ilk defa tarhana yapacam sayenizde tarifinizi tam uyguladım dün yaptım sanrım yarın tepsiye dökerim umarım güzel olur çok yararlı bilgiler veriyorsunuz teşekürler...

    YanıtlaSil
  9. Elinize sağlık tarhana tarifinizi denemeyi düşünüyorum .Tarhananız ekşi mi tatlı mı oluyor öğrenebilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  10. İlk defa tarhana yaptım ve misler gibi oldu tarif için teşekkürler hiçbir sayfada sizinki kadar pratik ve detaylı istediğim gibi anlatan bulamadım harikasiniz

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item