BAMYA KIZARTMASI | Mutfak Ve Tatlar

BAMYA KIZARTMASI

BAMYA KIZARTMASI Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim...




BAMYA KIZARTMASI
Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim,tabii yanında bir de  çoban salatası olmalı bana göre. Ben genelde pazardan en minik bamya boyunu tercih ederim. Oysaki uzun bamyalardan oldukça nefis tatlar çıkabiliyormuş. İzmir- Karaburun da bir motelin işletmecisi Gökçe  hanım Bamya kızartması tarifini gönderdiğinde çok mutlu oldum. Ben  ana yemekten çok Meze & Salata tarzı tatları daha çok severim. Bir çok üyem denediler ve beğenilerini yazdılar. Sizlerde deneyin, eminim ki çok beğeneceksiniz; afiyetler olsun :)
Gökçe Dokuş hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz;ellerinize sağlık :)



 MALZEMELER:
Uzunca bamya
yumurta
un
tuz
 ÜZERİ İÇİN
 Sarımsaklı yoğurt
 kırmızı toz biber
 YAPILIŞI:
 Uzun boydaki bamyaları alalım ve bamyaların baştaki sert kısımlarını külah şeklinde dikkatlice keselim.
Tuzla iyice çırpılmış yumurtaya ardından una bulayarak kızartalım
Üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı toz biber gezdirerek servis yapalım. AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PATATES TOPLARI

Nefis bir ara sıcak PATATES TOPLARI Sevgili BURCU KONUKCU sitemizin tarifini deneyip bizlerle paylaşmışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) MALZEMELER: 3 adet patates 1 çay bardağı ren...

BULGUR KÖFTESİ

BULGUR KÖFTESİ Sevgili MERVE SARAÇ KARAHAN bizlerle herkesin sevdiği güzel bir tarif paylamışlardır. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) MALZEMELER: 2 su bardağı ince bulgur 1 adet yumurta ...

PRATİK KREM KARAMEL

KREM KARAMEL Bildiğiniz gibi orijinal Krem Karamel benmari usulü fırında pişer. Fakat bu tarif bana göre daha hafif ve lezzetli oluyor.Benim en sevdiğim sütlü tatlıdır. Yemek davetlerimde e...

Sonraki Kayıt TAVUK PİRZOLA
Önceki Kayıt SİMİT MİLFÖY

Yorum Gönder

  1. BAMYALARI HAŞLAMADANMI DİREK KIZARTIYORUZ?

    YanıtlaSil
  2. Evet,haşlamadan çiğ olarak paneleyip kızartıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. 1 kez denedim..çk kötü oldu..sert..kıtır kıtırdı..acaba haşlayıpdamı denesek..



    YanıtlaSil
  4. Haşlamıyoruz,,yoksa çok yumuşar. bamyanın her yanını yumurtaya ve una bulayıp kızartınca sert olmaması lazım

    YanıtlaSil
  5. Selma hanım merhabalar...
    Ben de çok mutlu olmuştum yayınladığınız için, bugün ki gibi :)
    Bu ay Bolu- Mengen'de bir dağ köyünde çiftlik hayatına başlıyoruz... Anlayacağınız lezzetler diyarından, yöresel tarifleri denedikçe sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alacağım...
    Selamlar

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item