BAMYA KIZARTMASI
BAMYA KIZARTMASI Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/08/bamya-kizartmasi.html
BAMYA KIZARTMASI
Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim,tabii yanında bir de çoban salatası olmalı bana göre. Ben genelde pazardan en minik bamya boyunu tercih ederim. Oysaki uzun bamyalardan oldukça nefis tatlar çıkabiliyormuş. İzmir- Karaburun da bir motelin işletmecisi Gökçe hanım Bamya kızartması tarifini gönderdiğinde çok mutlu oldum. Ben ana yemekten çok Meze & Salata tarzı tatları daha çok severim. Bir çok üyem denediler ve beğenilerini yazdılar. Sizlerde deneyin, eminim ki çok beğeneceksiniz; afiyetler olsun :)
Gökçe Dokuş hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz;ellerinize sağlık :)
MALZEMELER:
Uzunca bamya
yumurta
un
tuz
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biber
YAPILIŞI:
Uzun boydaki bamyaları alalım ve bamyaların baştaki sert kısımlarını külah şeklinde dikkatlice keselim.
Tuzla iyice çırpılmış yumurtaya ardından una bulayarak kızartalım
Üzerine sarımsaklı yoğurt, kırmızı toz biber gezdirerek servis yapalım. AFİYET OLSUN
BAMYALARI HAŞLAMADANMI DİREK KIZARTIYORUZ?
YanıtlaSilEvet,haşlamadan çiğ olarak paneleyip kızartıyoruz.
YanıtlaSil1 kez denedim..çk kötü oldu..sert..kıtır kıtırdı..acaba haşlayıpdamı denesek..
YanıtlaSilHaşlamıyoruz,,yoksa çok yumuşar. bamyanın her yanını yumurtaya ve una bulayıp kızartınca sert olmaması lazım
YanıtlaSilSelma hanım merhabalar...
YanıtlaSilBen de çok mutlu olmuştum yayınladığınız için, bugün ki gibi :)
Bu ay Bolu- Mengen'de bir dağ köyünde çiftlik hayatına başlıyoruz... Anlayacağınız lezzetler diyarından, yöresel tarifleri denedikçe sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alacağım...
Selamlar