SİMİT MİLFÖY | Mutfak Ve Tatlar

SİMİT MİLFÖY

 SİMİT MİLFÖY Yine milföy kullanarak çok pratik bir börek çeşidi :)



 SİMİT MİLFÖY
Yine milföy kullanarak çok pratik bir börek çeşidi :)


 MALZEMELER
 Milföy ( Dilediğiniz sayıda )
 İÇ MALZEMESİ:
 Peynir- maydanoz
 ÜZERİ İÇİN:
 Yumurta sarısı
 susam- çörek otu
 YAPILIŞI:


 Milföyleri dolaptan çıkaralım ve biraz yumuşamalarını bekleyelim.
 Hafif unlu zeminde dikdörtgen şeklindeyse 2 adet milföy,kare şeklindeyse 4 adet milföyü yan yana birleştirelim
 ve uç kısımlarına çok bastırmadan merdane yardımıyla hafifçe açalım.


 Uzun kısma iç malzememizden koyalım


  ve rulo şeklinde saralım.


Rulomuzu,


yağlanmış fırın tepsisine iki ucu birleştirip simit şekli vererek kat kısmı alta  gelecek şekilde yerleştirelim.


Bıçak yardımıyla tabana çok inmeden 3 parmak genişliğinde kesikler atalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.
Isınmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
Dilimleyerek sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

simit 6503360942336533925

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item