UNLU BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

UNLU BÖREK

UNLU BÖREK NASIL YAPILIR Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktaları...


UNLU BÖREK NASIL YAPILIR
Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz.
·         NOT:BU BÖREK ELDE AÇILMIŞ BÖREK LEZZETİNDE, KIYIR KIYIR BİR BÖREKTİR. ÖZELLİKLE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKAR YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
·         NOT. Bu böreğe iç malzeme olarak, kıymalı,patatesli ve ıspanaklı bir iç malzeme ile çok yakışıyor
·         NOT: Böreklerinizi yapıp, dilimleyin ve istediğiniz sayıda buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkarır çıkarmaz çözdürmeden pişiriniz.
·         NOT: Katı yağ kullanmak istemezseniz, 1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ ve yarım su bardağından biraz fazla suyu karıştırın ve yufkalara sürünüz.
·         AFİYET OLSUN

·         MALZEMELER:
·         1 kilo yufka
·         2 su bardağı un
·         Eritilmiş yarm paket tereyağı veya margarin ( 125 gr)
·         1 su bardağı sıvıyağ
·         İÇİ İÇİN:
·         Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
·         YAPILIŞI:


·         Yufkanın tekini tezgaha serelim, üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.



·         Süzgeç veya elek yardımıyla tüm yufkaya ince tabaka halinde un serpelim.



·         Yufkayı ikiye katlayıp, yine üzerine yağ karışımından sürüp, 



·          un serpelim.


·         İç malzememizi uç kısma yeteri kadar koyalım.


·         Çok sıkı sarmadan rulo yapalım.



·         İstediğimiz büyüklükte dilimlere keselim.



·         Yağlanmış, fırın tepsimize dizelim.
·         Kalan tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.
·         Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben sürmüyorum.
·         Önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında  kızarana kadar pişiriniz.


·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yufka 4132389157604050210

Yorum Gönder

  1. BUGÜN DENEDİM YAPTIM ŞAHANE OLDU
    SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAMUR AÇMAKLA UĞRAŞMAK YOK ARTIK :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık; afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  3. DÜN SABAH MELEK PROGRAMINDA SAHRAP SOYSALIN YAPTIĞI BÖREK..O TARİFİ VERMİŞİNİZ SANIRIM..

    YanıtlaSil
  4. Sahrap Soysal'ı seyretmedim :( Bu aralar moda olmuş bir börek. Ben bu tarifi facebook sayfamı ilk açtığımda paylaştım.Geçtiğimiz yılda blogu açtığımda burada da yayınladım.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de elde açma böreği aratmıyor;denedim ve gördüm...

    YanıtlaSil
  6. Selma hanımın tarifini deneyipte memnun kalmadığım olmadı..Sıra bunda sanırım..Mutlaka deneyeceğim.. (Zeynep Alpay Köylüoğlu)

    YanıtlaSil
  7. Buzlu halde firina attigimizdada üzerine hiçbirşey sürmuyoruz sanirim ? Peki uzeri kuru olmuyormu? Ellerinize saglik harika görünüyor eminim tadida öyledir cumartesi günü misafirlerime yapicam insallah ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır üzerine bir şey sürmüyoruz...kuru değil çıtır oluyor

      Sil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item