UNLU BÖREK
UNLU BÖREK NASIL YAPILIR Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktaları...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/unlu-borek.html
UNLU BÖREK NASIL YAPILIR
Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz.
· NOT:BU BÖREK ELDE AÇILMIŞ BÖREK LEZZETİNDE, KIYIR KIYIR BİR BÖREKTİR. ÖZELLİKLE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKAR YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
· NOT. Bu böreğe iç malzeme olarak, kıymalı,patatesli ve ıspanaklı bir iç malzeme ile çok yakışıyor
· NOT: Böreklerinizi yapıp, dilimleyin ve istediğiniz sayıda buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkarır çıkarmaz çözdürmeden pişiriniz.
· NOT: Katı yağ kullanmak istemezseniz, 1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ ve yarım su bardağından biraz fazla suyu karıştırın ve yufkalara sürünüz.
· AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· 1 kilo yufka
· 2 su bardağı un
· Eritilmiş yarm paket tereyağı veya margarin ( 125 gr)
· 1 su bardağı sıvıyağ
· İÇİ İÇİN:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
· YAPILIŞI:
· Yufkanın tekini tezgaha serelim, üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.
· Süzgeç veya elek yardımıyla tüm yufkaya ince tabaka halinde un serpelim.
· Yufkayı ikiye katlayıp, yine üzerine yağ karışımından sürüp,
· un serpelim.
· İç malzememizi uç kısma yeteri kadar koyalım.
· Çok sıkı sarmadan rulo yapalım.
· İstediğimiz büyüklükte dilimlere keselim.
· Yağlanmış, fırın tepsimize dizelim.
· Kalan tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.
· Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben sürmüyorum.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
·
AFİYET OLSUN
BUGÜN DENEDİM YAPTIM ŞAHANE OLDU
YanıtlaSilSİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAMUR AÇMAKLA UĞRAŞMAK YOK ARTIK :)
Ellerinize sağlık; afiyetler olsun :)
YanıtlaSilDÜN SABAH MELEK PROGRAMINDA SAHRAP SOYSALIN YAPTIĞI BÖREK..O TARİFİ VERMİŞİNİZ SANIRIM..
YanıtlaSilSahrap Soysal'ı seyretmedim :( Bu aralar moda olmuş bir börek. Ben bu tarifi facebook sayfamı ilk açtığımda paylaştım.Geçtiğimiz yılda blogu açtığımda burada da yayınladım.
YanıtlaSilGerçekten de elde açma böreği aratmıyor;denedim ve gördüm...
YanıtlaSilSelma hanımın tarifini deneyipte memnun kalmadığım olmadı..Sıra bunda sanırım..Mutlaka deneyeceğim.. (Zeynep Alpay Köylüoğlu)
YanıtlaSilBuzlu halde firina attigimizdada üzerine hiçbirşey sürmuyoruz sanirim ? Peki uzeri kuru olmuyormu? Ellerinize saglik harika görünüyor eminim tadida öyledir cumartesi günü misafirlerime yapicam insallah ;)
YanıtlaSilHayır üzerine bir şey sürmüyoruz...kuru değil çıtır oluyor
Sil