PİZZA
BAŞKA SÖZE GEREK YOK PİZZA
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/pizza.html
BAŞKA SÖZE GEREK YOK
PİZZA
PİZZA
·
MALZEMELER:
·
4 su bardağı un
·
1 su bardağı ılık
su
·
yarım çay bardağı
zeytinyağı
·
1 paket instant
maya veya yarım paket yaş maya
·
1 tatlı kaşığı toz şeker
·
1 yemek kaşığı tuz
·
SOSU İÇİN
·
1 yemek kaşığı
silme salça
·
1-2 adet domates
·
1 tatlı kaşığı
kekik
·
1-2 diş sarımsak
·
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
tuz
·
İÇ MALZEMESİ:
·
3- 4 adet yeşil
biber
·
1-2 adet domates
·
azar azar yeşil ve
siyah zeytin
·
9- 10 adet mantar
·
sucuk- sosis- salam
·
250- 300 gr kaşar
peyniri
·
arzuya göre 1 adet
kırmızı biber- mısır
·
HAMURUN YAPILIŞI:
·
Unu havuz gibi açıp,üzerine instant mayayı unun serpin ve karıştırın.
·
Ortasına sıvı yağ ve
suyu alın.
·
Şeker ve tuzu unun
üzerine serpiniz.
·
Ortasından
başlayarak hamuru kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·
Üzerini kapatıp,
ılık bir ortamda mayalandıralım.
·
SOSUN YAPILIŞI:
·
Domateslerin
kabuklarını soyup, sarımsakla birlikte rondodan çekip, suyunu biraz süzelim.
Küçük bir tencereye sos malzemelerini alıp, hafif suyunu çekene değin pişirelim
ve soğutalım.
·
YAPILIŞI:
·
iç malzemelerimizi
temizleyip, ince ince doğrayalım, kaşarı rendeleyelim.
·
Fırın tepsimizi
sıvı yağ ile yağlayıp, her yanını güzelce UNLAYALIM.( Böylece pizzamız
kolaylıkla çıkacaktır).
·
Hamurumuzu hafif
unlu zeminde merdane yardımıyla tepsi ölçümüze göre açalım ve tepsiye yayalım.
·
Kenarları hafif
yükseltelim.
·
Sos malzemelerini
Hamurun her yanına sürelim.
·
Biraz kaşar rendesi
serpelim.
·
Üzerine sucukları,
domates ve biberi, mantarları ve zeytinleri sıralayalım. ( Ben en alta sucukları
koyarım, çok yanmasınlar diye. Yoksa kuruyorlar)
·
En üstede kaşar
rendemizi koyup, 190 derecede , peynirler
eriyip, hafif kızarana kadar pişirelim.
·
Dilimleyip, sıcak
servis yapalım.
·
Yanına patates kızartmayı da unutmayın.
·
NOT:Arzu ettiğiniz
malzemeleri kullanabilirsiniz.
·
NOT. Sos için,
ketçap, ve kekikte kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN
Ellerinize saglik butun tarifleriniz gibi pizzanizda cok lezzetli gorunuyor!
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSilBen de aynı hamur tarifini kullanıyorum. Ancak, önce fırın tepsisine koyup 5 dk kadar tepsi mayasını getirip sosunu sürüp 180 derece fırında 10 dk kadar pişiriyorum ki hamur çiğ olmasın. Sonra çıkarıp çatalla birkaç delik atıyorum ve alta bir miktar kaşar rendesi üste diğer malzemeleri koyuyorum. fırına verip tamamen pişmesine yakın da kalan kaşarı ekliyorum ve 3-5 dk. sonra fırından alıyorum. İncecik hamuru ve nefis tadıyla mükemmel oluyor pizzalarım. Bir de böyle deneyin.
YanıtlaSil