KATMERLİ POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

KATMERLİ POĞAÇA

KATMERLİ POĞAÇA




KATMERLİ POĞAÇA


MALZEMELER:
1 paket yaş maya ( 42 gr )
1,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı
alabildiğince un
İÇ MALZEMESİ:

 250 gr beyaz peynir yarım demet maydanoz (:Arzu ettiğiniz bir iç malzeme kullanabilirsiniz.)
ARASI İÇİN:
200 gr erimiş tereyağı veya margarin
ÜZERİ İÇİN:

Yumurta sarısı- susam- çörek otu
YAPILIŞI:
Ilık süt ve ılık su ve mayayı karıştırıp, iyice eritelim.

Diğer hamur malzemelerini ilave edip,alabildiğince un ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamuru önce 2 ye, sonra her birini 8 bezeye ayıralım.
İlk bezeyi tabak büyüklüğünde açıp,üzerine erimiş yağı sürelim.
İlk gruptaki 8 bezeyi aynı şekilde yapalım, yalnız üsteki son bezenin üzerine yağ sürmüyoruz.
Yani, üst üste aralarına yağ sürüp, en üsteki bezeyi yağlamıyoruz.
Diğer 8 bezeyi de aynı işlemden geçiriyoruz.
İlk 8 lik grubu , birden orta büyüklükteki bir tepsi ölçüsünde merdane yardımıyla açalım.
Sigara böreği keser gibi 12 eşit üçgen parçalar keselim.
Geniş kısmına iç harcı koyup, yanları içe KIVIRMADAN rulo şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Diğer hamuru da aynı işlemden geçirelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.

HAMURUN MAYALANMASINI BEKLEMEDEN HEMEN 200 DERECELİK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM.
NOT:HEMEN TEPSİYE KOYMAZSAK MAYALANIR VE KATLAR OLUŞMAZ.

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 3784478914985873327

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item