PİZZA | Mutfak Ve Tatlar

PİZZA

BAŞKA SÖZE GEREK YOK PİZZA




BAŞKA SÖZE GEREK YOK
PİZZA
·         MALZEMELER:
·         4 su bardağı un
·         1 su bardağı ılık su
·         yarım çay bardağı zeytinyağı
·         1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
·         1 tatlı kaşığı  toz şeker
·         1 yemek kaşığı tuz
·         SOSU İÇİN
·         1 yemek kaşığı silme salça
·         1-2 adet domates
·         1 tatlı kaşığı kekik
·         1-2 diş sarımsak
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         tuz
·         İÇ MALZEMESİ:
·         3- 4 adet yeşil biber
·         1-2 adet domates
·         azar azar yeşil ve siyah zeytin
·         9- 10 adet mantar
·         sucuk- sosis- salam
·         250- 300 gr kaşar peyniri
·         arzuya göre 1 adet kırmızı biber- mısır
·         HAMURUN YAPILIŞI:
·         Unu  havuz gibi açıp,üzerine  instant mayayı unun serpin ve karıştırın.
·         Ortasına sıvı yağ ve suyu alın.
·         Şeker ve tuzu unun üzerine serpiniz.
·         Ortasından başlayarak hamuru kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·         Üzerini kapatıp, ılık bir ortamda mayalandıralım.
·         SOSUN YAPILIŞI:
·         Domateslerin kabuklarını soyup, sarımsakla birlikte rondodan çekip, suyunu biraz süzelim. Küçük bir tencereye sos malzemelerini alıp, hafif suyunu çekene değin pişirelim ve soğutalım.
·         YAPILIŞI:
·         iç malzemelerimizi temizleyip, ince ince doğrayalım, kaşarı rendeleyelim.
·         Fırın tepsimizi sıvı yağ ile yağlayıp, her yanını güzelce UNLAYALIM.( Böylece pizzamız kolaylıkla çıkacaktır).
·         Hamurumuzu hafif unlu zeminde merdane yardımıyla tepsi ölçümüze göre açalım ve tepsiye yayalım.
·         Kenarları hafif yükseltelim.
·         Sos malzemelerini Hamurun her yanına sürelim.
·         Biraz kaşar rendesi serpelim.
·         Üzerine sucukları, domates ve biberi, mantarları ve zeytinleri sıralayalım. ( Ben en alta sucukları koyarım, çok yanmasınlar diye. Yoksa kuruyorlar)
·         En üstede kaşar rendemizi koyup, 190  derecede , peynirler eriyip, hafif  kızarana kadar pişirelim.
·         Dilimleyip, sıcak servis yapalım.
·         Yanına patates kızartmayı da unutmayın.
·         NOT:Arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

·         NOT. Sos için, ketçap, ve kekikte kullanabilirsiniz.AFİYET OLSUN 

DAHA FAZLA LEZZET

zeytin 493812339995664978

Yorum Gönder

  1. Ellerinize saglik butun tarifleriniz gibi pizzanizda cok lezzetli gorunuyor!

    YanıtlaSil
  2. Ben de aynı hamur tarifini kullanıyorum. Ancak, önce fırın tepsisine koyup 5 dk kadar tepsi mayasını getirip sosunu sürüp 180 derece fırında 10 dk kadar pişiriyorum ki hamur çiğ olmasın. Sonra çıkarıp çatalla birkaç delik atıyorum ve alta bir miktar kaşar rendesi üste diğer malzemeleri koyuyorum. fırına verip tamamen pişmesine yakın da kalan kaşarı ekliyorum ve 3-5 dk. sonra fırından alıyorum. İncecik hamuru ve nefis tadıyla mükemmel oluyor pizzalarım. Bir de böyle deneyin.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item