SAKIZ KABAKLI BÖREK
SAKIZ KABAKLI BÖREK
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/sakiz-kabakli-borek.html
SAKIZ KABAKLI BÖREK
MALZEMELER:
5 adet yufka
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet orta boy sakız kabağı
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)
yeteri kadar tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Sakız kabağını yıkayıp, üzerini hafif kazıyalım. Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayalım.Maydanozları ince kıyım doğrayıp, kabakla karıştıralım. 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcımızı hazırlayalım. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, ilk yufkayı düzdünce serelim. Üzerini yağlayalım. 2. yufkayı parçalayark serelim ve yağlayalım. 3. yufkayıda parçalara ayıralım, yağlayalım ve iç harcı her tarafa yayalım.4. yufkayı parçalara ayırıp,yağlayalım. Son yufkayıda düzgün bir şekilde böreğimizin üzerine serelim. Yumurtayı biraz
sıvıyağ ile karıştırp, böreğin üzerine sürüp, 200 C de sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN
MALZEMELER:
5 adet yufka
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet orta boy sakız kabağı
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)
yeteri kadar tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Sakız kabağını yıkayıp, üzerini hafif kazıyalım. Kabakları tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayalım.Maydanozları ince kıyım doğrayıp, kabakla karıştıralım. 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcımızı hazırlayalım. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, ilk yufkayı düzdünce serelim. Üzerini yağlayalım. 2. yufkayı parçalayark serelim ve yağlayalım. 3. yufkayıda parçalara ayıralım, yağlayalım ve iç harcı her tarafa yayalım.4. yufkayı parçalara ayırıp,yağlayalım. Son yufkayıda düzgün bir şekilde böreğimizin üzerine serelim. Yumurtayı biraz
sıvıyağ ile karıştırp, böreğin üzerine sürüp, 200 C de sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. AFİYET OLSUN