PATLICAN KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

PATLICAN KEBABI

sım 2011   BU YEMEK İÇİN SÖZE GEREK YOK PATLICAN KEBABI





sım 2011 
BU YEMEK İÇİN SÖZE GEREK YOK
PATLICAN KEBABI



MALZEMELER:
2 kilo patlıcan
1 kilo köftelik kıyma
100- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
yeterine tuz- karabiber- pulbiber
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarmısak
ÜZERİ İÇİN:
1 kilo domates
yarım kilo sivri biber
YAPILIŞI:
Patlıcanların kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika bu şekilde bekletelim.Daha sonra patlıcanları yıkayıp kurutalım.
Kıyma, kuyruk yağı( arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarmısak ve soğan iyice yoğuruluralım. 2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine yayalım. Patlıcanların aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye dizelim.Yani patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma. Üzerlerine dörde bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifce tuz serpelim. Üzerine yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim. Son 15-20 dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstlerininde kızarmasını sağlayalım.Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.


DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 3605284054942195702

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item