PATLICAN KEBABI

sım 2011   BU YEMEK İÇİN SÖZE GEREK YOK PATLICAN KEBABI





sım 2011 
BU YEMEK İÇİN SÖZE GEREK YOK
PATLICAN KEBABI



MALZEMELER:
2 kilo patlıcan
1 kilo köftelik kıyma
100- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı( Kuyruk yağı kullanmak istemezseniz yağlı kıyma)
yeterine tuz- karabiber- pulbiber
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarmısak
ÜZERİ İÇİN:
1 kilo domates
yarım kilo sivri biber
YAPILIŞI:
Patlıcanların kabuklarını soymadan 3 parmak genişliğinde keselim ve tuzlayalım.15- 20 dakika bu şekilde bekletelim.Daha sonra patlıcanları yıkayıp kurutalım.
Kıyma, kuyruk yağı( arzuya göre), baharatlar, rendelenmiş sarmısak ve soğan iyice yoğuruluralım. 2 adet domatesi rendeleyip tepsinin dibine yayalım. Patlıcanların aralarına ceviz büyüklüğünce yoğurduğumuz kıymadan koyalım sırayla tepsiye dizelim.Yani patlıcan-kıyma- patlıcan kıyma. Üzerlerine dörde bölünmüş domates ve biberleri dizelim. Hafifce tuz serpelim. Üzerine yağlı kağıtla kapatıp, 200 derecede ısınmış fırında 1 saat kadar pişirelim. Son 15-20 dakikasında yağlı kağıdı çıkaralım ve üstlerininde kızarmasını sağlayalım.Yapımı zaman almayan pratik ve lezzetli aynı zamanda bereketli bir yemektir. AFİYET OLSUN.


DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 3605284054942195702

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık. çok severim.nursevin

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item