KURU MEYVELİ PİLAV

KURU MEYVELİ PİLAV Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav... ÜRYANİ ERİĞİ Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Al...


KURU MEYVELİ PİLAV
Yemek davetleriniz için şık ve leziz bir pilav...
ÜRYANİ ERİĞİ
Kastamonu yöresinde yetişen bir erik çeşididir. Ala erik olarak da bilinir.Bol miktarda B
vitamini içerir, bağırsak ve mide sorunlarında tedavi özelliği vardır. Üryani eriğinin en büyük
özelliği bağırsakları çalıştırması, kabızlığı önlemesidir.Erik,Potasyum ve magnezyum minerali
açısından da zengin bir meyve olduğundan, uzmanlar karaciğer, kalp ve böbrek hastalıklarına, sindirim rahatsızlığı çekenlere önermektedir. Üryani eriği çiğ olarak yenilebileceği gibi
komposto olarak da tüketilebilir.

·         MALZEMELER:
·         3 su bardağı pilavlık baldo pirinç
·         200 gr kuru kayısı
·         100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
·         150 gr üryani eriği
·         1 çay kaşığı zerdeçal
·         150 gr tereyağı
·         yeterince tuz
·         YAPILIŞI:
·         Pirinçleri tuzlu ılık suda 20 dakika beklettikten sonra süzün.
·         Zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda yarım saat bekletin.
·         Pirinci zerdeçalla birlikte 1 'e 1,5 ölçüsünde sıcak su koyarak haşlayın.
·         Üzerine eritilmiş tereyağını döküp demlenmeye bırakın.
·         Kayısılar, üzüm, ve erikleri 5-6 dakika kadar haşlayıp süzün.
·         Kayısı ve eriği birkaç parçaya kesin ve demlenen pilava ekleyin.
·         Harmanlayarak servis yapın.
·         NOT: Bu pilav SALMA USULÜ pişen bir pilavdır.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zerdeçal 7504627591805877309

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item