DAMALI PASTA | Mutfak Ve Tatlar

DAMALI PASTA

 DAMALI PASTA Yapımı çok zevkli, şık  ve bereketli bir pastadır...


 DAMALI PASTA
Yapımı çok zevkli, şık  ve bereketli bir pastadır...







      ·         MALZEMELER:
·         1 adet sade pasta tabanı
·         1 adet kakaolu pasta tabanı
·         2 poşet sade krem şanti
·         2 su bardağı süt
·         3-4 adet muz
·         ARA KREMASI İÇİN:
·         1,5 su bardağı süt
·         1 yumurta sarısı
·         1 çorba kaşığı nişasta
·         1 çorba kaşığı un
·         1 paket vanilya
·         1 çay bardağı toz şeker
·         1 yemek kaşığı tere yağ veya margarin
·         ISLATMAK İÇİN: 1 su bardağı süt
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle krem şantilerimizi 2 su bardağı süt ile çırpalım, kıvamı mikserin çırpma bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır. ve buzdolabında bekletelim.
·         ARA KREMAMIZIN,yağ hariç tüm malzemelerini bir tencereye alalım ve kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Göz göz olunca altını kapatalım ve yağı ekleyelim.
·         Güzelce mikserle karıştırıp soğumaya bırakalım.
·         Dolabımızdan krem şantimizi alalım.
·         Yarısını pişirdiğimiz muhallebiye ekleyip, yine mikserle çırpalım.
·         Kalan krem şantiyi tekrar buzdolabına kaldıralım.
·         YAPIM AŞAMALARININ RESİMLERİNDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, pasta tabanlarımızı yani 4 parça pasta tabanımızı,bir pasta tabağı ve bir komposto kasesiyle kesmeye başlayalım.
·         İlk parçamızı alalım.
·         Pasta tabağını tam ortasına koyalım ve keskin bir bıçak yardımıyla keselim.
·          Çıkan yuvarlak parçanın tam ortasına komposto kasesini koyalım ve etrafından bıçak yardımıyla keselim. ,
·         Yani 1 parça pasta tabanından 3 adet çember elde ediyoruz.
·         Diğer kalan 3 parça pasta tabanına da aynı işlemleri uygulayalım.
·         SERVİS TABAĞIMIZA,ilk olarak kakaolu büyük çemberi alalım.
·         İçine sade pasta tabağı ile kestiğimiz çemberi yerleştirelim.
·         Tam ortaya da komposto kasesi ile kestiğimiz kakaolu küçük parçayı yerleştirelim.
·          YANİ, 1 KAKAOLU 1 SADE 1 KAKAOLU KÜÇÜK PARÇA YERLEŞTİRİYORUZ.
·          Üzerlerini yeteri kadar sütle ıslatalım ve kremamızdan yeteri kadar dışarı taşırmadan sürelim. Üzerine dilimlenmiş muzları sıralayalım.
·          ŞİMDİ DİKKAT, bu defa sade büyük çemberi koyuyoruz.
·         İçine kakaolu pasta tabağı ile kestiğimiz orta boy çemberi yerleştiriyoruz.
·         Tam ortaya da sade en küçük parçayı koyuyoruz.
·         Yine yeteri kadar sütle ıslatıp, kremamızı sürelim ve muzları dizelim
·         YİNE KAKAOLU BÜYÜK ÇEMBERİ,sade orta boy çemberi ve kakaolu küçük parçayı yerleştiriyoruz.
·          Kremayı sürelim ve muzları dizelim.
·         SON OLARAK, sade büyük çember, orta boy kakaolu orta parça ve sade küçük parçayı yerleştirip, sütle ıslatıyoruz.
·          Dolaptan kem şantiyi çıkarıp, pastamızın tamamına sürüyoruz.
·          Dilediğimizce süsleyelim. PASTAMIZI 1 GECE BUZDOLABINDA BEKLETELİM.AFİYET OLSUN

·         NOT: ARA KREMA KULLANMADAN SADECE KREM ŞANTİ KULLANABİLİRSİNİZ. VEYA ARA KREMA OLARAK MUZLU PUDİNG KULLANIP, ÜZERİNİ KREM ŞANTİYLE KAPLAYABİLİRSİNİZ.

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 7991319011003801772

Yorum Gönder

  1. Evde elimde kalmis hazir pasta tabani var ne zamandir yapmak istiyordum bunu sitenizin tum tariflerine guveniyorum bir cogunu denedim cunku bunuda hic dusunmeden yapacagim yapim asamalriyla gostermeniz ayri guzel tesekkur ederim selma abla almanyadan gulay gundes

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item