DAMALI PASTA
DAMALI PASTA Yapımı çok zevkli, şık ve bereketli bir pastadır...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/damali-pasta.html
DAMALI PASTA
Yapımı çok zevkli, şık ve bereketli bir pastadır...
·
MALZEMELER:
·
1 adet sade pasta tabanı
·
1 adet kakaolu
pasta tabanı
·
2 poşet sade krem
şanti
·
2 su bardağı süt
·
3-4 adet muz
·
ARA KREMASI İÇİN:
·
1,5 su bardağı süt
·
1 yumurta sarısı
·
1 çorba kaşığı
nişasta
·
1 çorba kaşığı un
·
1 paket vanilya
·
1 çay bardağı toz
şeker
·
1 yemek kaşığı
tere yağ veya margarin
·
ISLATMAK İÇİN: 1 su
bardağı süt
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle
krem şantilerimizi 2 su bardağı süt ile çırpalım, kıvamı mikserin çırpma
bıçaklarından akmayacak kıvamda olmalıdır. ve buzdolabında bekletelim.
·
ARA KREMAMIZIN,yağ
hariç tüm malzemelerini bir tencereye alalım ve kısık ateşte muhallebi
kıvamında pişirelim.
·
Göz göz olunca altını kapatalım ve yağı
ekleyelim.
·
Güzelce mikserle
karıştırıp soğumaya bırakalım.
· Dolabımızdan krem şantimizi alalım.
· Yarısını pişirdiğimiz muhallebiye ekleyip, yine mikserle çırpalım.
· Kalan krem şantiyi tekrar buzdolabına kaldıralım.
·
YAPIM AŞAMALARININ
RESİMLERİNDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, pasta tabanlarımızı yani 4 parça pasta
tabanımızı,bir pasta tabağı ve bir komposto kasesiyle kesmeye başlayalım.
·
İlk parçamızı
alalım.
·
Pasta tabağını tam
ortasına koyalım ve keskin bir bıçak yardımıyla keselim.
·
Çıkan yuvarlak parçanın tam ortasına komposto
kasesini koyalım ve etrafından bıçak yardımıyla keselim. ,
·
Yani 1 parça pasta
tabanından 3 adet çember elde ediyoruz.
·
Diğer kalan 3 parça
pasta tabanına da aynı işlemleri uygulayalım.
·
SERVİS
TABAĞIMIZA,ilk olarak kakaolu büyük çemberi alalım.
·
İçine sade pasta
tabağı ile kestiğimiz çemberi yerleştirelim.
·
Tam ortaya da
komposto kasesi ile kestiğimiz kakaolu küçük parçayı yerleştirelim.
·
YANİ, 1 KAKAOLU 1 SADE 1 KAKAOLU KÜÇÜK PARÇA
YERLEŞTİRİYORUZ.
·
Üzerlerini yeteri kadar sütle ıslatalım ve
kremamızdan yeteri kadar dışarı taşırmadan sürelim. Üzerine dilimlenmiş muzları
sıralayalım.
·
ŞİMDİ DİKKAT, bu defa sade büyük çemberi
koyuyoruz.
·
İçine kakaolu pasta
tabağı ile kestiğimiz orta boy çemberi yerleştiriyoruz.
·
Tam ortaya da sade
en küçük parçayı koyuyoruz.
·
Yine yeteri kadar
sütle ıslatıp, kremamızı sürelim ve muzları dizelim
·
YİNE KAKAOLU BÜYÜK
ÇEMBERİ,sade orta boy çemberi ve kakaolu küçük parçayı yerleştiriyoruz.
·
Kremayı sürelim ve muzları dizelim.
·
SON OLARAK, sade
büyük çember, orta boy kakaolu orta parça ve sade küçük parçayı yerleştirip,
sütle ıslatıyoruz.
·
Dolaptan kem şantiyi çıkarıp, pastamızın
tamamına sürüyoruz.
·
Dilediğimizce süsleyelim. PASTAMIZI 1 GECE
BUZDOLABINDA BEKLETELİM.AFİYET OLSUN
·
NOT: ARA KREMA
KULLANMADAN SADECE KREM ŞANTİ KULLANABİLİRSİNİZ. VEYA ARA KREMA OLARAK MUZLU
PUDİNG KULLANIP, ÜZERİNİ KREM ŞANTİYLE KAPLAYABİLİRSİNİZ.
Evde elimde kalmis hazir pasta tabani var ne zamandir yapmak istiyordum bunu sitenizin tum tariflerine guveniyorum bir cogunu denedim cunku bunuda hic dusunmeden yapacagim yapim asamalriyla gostermeniz ayri guzel tesekkur ederim selma abla almanyadan gulay gundes
YanıtlaSil