ÇITIR SOKAK SİMİDİ

                                            YAPIM AŞAMALARI Simit saraylarından aldığımız simitlerde...




                                            YAPIM AŞAMALARI










Simit saraylarından aldığımız simitlerden daha güzel ve çıtır;
SOKAK SİMİDİ ( 10 ADET ORTA BOY )



·         MALZEMELER:
·         1 su bardağı ılık su
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 adet yumurta
·         yarım paketten biraz fazla yaş maya
·         2 yemek kaşığı toz şeker
·         2 tatlı kaşığı tuz
·         2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
·         aldığı kadar un (6 su bardağı kadar un)
·         ÜZERİ İÇİN: Bolca susam- 2 yemek kaşığı pekmez- 2 yemek kaşığı su ( Pekmez üzerinin nar gibi kızarmasını sağlıyor.)
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabımıza ,ılık su ve ılık sütü alıp  ve mayayı ilave edip karıştırıyoruz
·         . Mayanın kabarması için 2-3 dakika bekliyoruz
·         .Mayamız kabardıktan sonra  sıvı yağı, yumurtayı ekliyoruz.
·         Unun üzerine tuz ve şekeri serpip hamuru yoğuruyoruz.
·          Yumuşak bir hamur  yoğuruyoruz.
·         Hamurumuzun üzerini naylon  veya temiz bir bezle örterek mayalanması için ılık bir ortamda bekletelim
·         .30- 40 dakika arasında sonra hamurumuz iki katı büyüklüğüne çıkmış oluyor
·         .HAMURUMUZ MAYALANIRKEN BİZDE TEFLON TAVADA KISIK ATEŞTE 15-20 DAKİKADA  SUSAMLARI SÜREKLİ KARIŞTIRARAK  NAR GİBİ OLANA DEĞİN KAVURALIM.
·         Mayalanan hamuru uzunca rulo haline getirelim ve 10 eşit parçaya bölelim.
·         Her bir parçayı uzun şerit haline getirelim.
·         Uzun şeridimizi ikiye kıvırıp, Saç örgüsü şeklini verelim.
·         İki ucunu elimizi hafif suyla ıslatarak birleştirelim ve yuvarlak simit şekli verelim.
·         Pekmezin içine  az su katıp, pekmezimizin kıvamını inceltiyoruz.
·         Simidimizin üstünü ve de alt kısmını fırça ile pekmezli sulu karışımdan sürelim.
·         Daha sonra kavrulmuş susamlara  simidimizi önlü arkalı olarak buluyoruz.
·         Susamlara batırılmış simitleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye teker teker aralarda boşluk olacak şekilde dizelim. Simitleri fırına vermeden önce fırını 200 C de 5 dakika ısıtın ve fırını kapatın. fırının sıcaklığı ile simitlerin mayalanması daha hızlı oluyor.
·         Tepsiyi fırına koyduktan sonra 220 derecede simitler iyice kızarana değin pişirelim.
·         NOT: Dışarıdan aldığımız simitler akşama kadar hemen kururlar,bu tarifte ertesi gün dahi, taze kaldığını göreceksiniz.

·          AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

susam 3814648316559579209

Yorum Gönder

  1. Simit deyip geçmemek lazımmış:)) çok emekli.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. İşte geleneksel lezzete ulaşmanın en kolay yolu.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglik cok severim

    YanıtlaSil
  4. elinize sağlık..kavrulan susamlar tekrar pişince kapkara olmaları gerek miyor mu sizinkiler çok güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  5. Susamları gayet kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuruyoruz, renkleri hafif kırmızı oluyor. Pekmezli su ile birleşince pişerken daha kırmızı oluyor

    YanıtlaSil
  6. tşk ederim deneyeceğim bende............

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item