BOŞNAK MANTISI ( Hazır yufkadan ) | Mutfak Ve Tatlar

BOŞNAK MANTISI ( Hazır yufkadan )

                                         Mutlaka denenmesi gereken bir mantı BOŞNAK MANTISI

                                   


     Mutlaka denenmesi gereken bir mantı
BOŞNAK MANTISI


MALZEMELER:
3 yufka
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
yeteri kadar tuz- karabiber
yarım kilo yoğurt- sarmısak






YAPILIŞI:
Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberle karıştırılır, güzelce yoğrulur.
Yufkaları ortadan ikiye keselim.Yarım yufkayı tezgaha serip, üzerine sıvıyağ sürelim.Kıymalı harcımızı alt kısma koyalım.Kenarları hafifçe içe katlayalım.Kıymalı taraftan başlayarak yufkamızı rulo yapalım.(Kol böreği sarar gibi.) Rulo yaptığımız yufkamızı 2 parmak genişliğinde kesip, sıvıyağ ile yağlanmış tepsimize aralıksız dizelim.Diğer yufkalarıda aynı işlemden geçirip,200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Mantımızı fırından çıkardıktan 3-5 dakika sonra üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu dökelim.Üzerini pulbiber ya da toz kırmızı biber ile süsleyelim.AFİYET OLSUN
NOT:Mantımız çok sıcakken üzerine yoğurdu dökersek çok yumuşar ve çıtırlığını kaybeder.
NOT:Arzu ettiğiniz kadar malzemeleri artırabilirsiniz.


DAHA FAZLA LEZZET

yufka 2659844538007299233

Yorum Gönder

  1. Selmacı'ğım süpersin...tariflerin çok güzel ve özenli seçimler.Bu tarifte çok kolay ve muhteşem lezzet ellerine sağlık...türkan.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler :)En sevdiğim mantı tarifidir.

    YanıtlaSil
  3. kolay ve lezzetli bir mantı olmuş boşnaklar börek işini iyi biliyor :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. BİR BOŞNAK KIZI OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık güzel bir tarif

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item