BOŞNAK MANTISI ( Hazır yufkadan )
Mutlaka denenmesi gereken bir mantı BOŞNAK MANTISI
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/01/bosnak-mantisi.html
3 yufka
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
yeteri kadar tuz- karabiber
yarım kilo yoğurt- sarmısak
YAPILIŞI:
Kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiberle karıştırılır, güzelce yoğrulur.
Yufkaları ortadan ikiye keselim.Yarım yufkayı tezgaha serip, üzerine sıvıyağ sürelim.Kıymalı harcımızı alt kısma koyalım.Kenarları hafifçe içe katlayalım.Kıymalı taraftan başlayarak yufkamızı rulo yapalım.(Kol böreği sarar gibi.) Rulo yaptığımız yufkamızı 2 parmak genişliğinde kesip, sıvıyağ ile yağlanmış tepsimize aralıksız dizelim.Diğer yufkalarıda aynı işlemden geçirip,200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Mantımızı fırından çıkardıktan 3-5 dakika sonra üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu dökelim.Üzerini pulbiber ya da toz kırmızı biber ile süsleyelim.AFİYET OLSUN
NOT:Mantımız çok sıcakken üzerine yoğurdu dökersek çok yumuşar ve çıtırlığını kaybeder.
NOT:Arzu ettiğiniz kadar malzemeleri artırabilirsiniz.
Selmacı'ğım süpersin...tariflerin çok güzel ve özenli seçimler.Bu tarifte çok kolay ve muhteşem lezzet ellerine sağlık...türkan.
YanıtlaSilTeşekkürler :)En sevdiğim mantı tarifidir.
YanıtlaSilmantıya bayılıyorum
Silkolay ve lezzetli bir mantı olmuş boşnaklar börek işini iyi biliyor :)
YanıtlaSilsevgiler
BİR BOŞNAK KIZI OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM :)
YanıtlaSilellerine sağlık güzel bir tarif
YanıtlaSil