SEBZELİ BEŞAMEL | Mutfak Ve Tatlar

SEBZELİ BEŞAMEL

SEBZELİ BEŞAMEL Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize...

SEBZELİ BEŞAMEL
Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabilirsiniz.


·         MALZEMELER:
·         3 adet patlıcan
·         5 adet patates
·         4 adet domates
·         1 adet kuru soğan
·         2-3 diş sarımsak
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         KIZARTMAK İÇİN :
·         Sıvı yağ
·         BEŞAMEL SOS İÇİN:
·         2 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         2 yemek kaşığı un
·         tuz- karabiber
·         100 gr kadar kaşar peyniri
·         YAPILIŞI:
·         Patlıcanları küp küp doğrayıp, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin
·         Patatesleri küp küp doğrayıp,kızgın yağda renkleri pembeleşene değin kızartalım.
·         Havlu kağıt serilmiş bir tabağa kızaran patatesleri alalım.
·         Patlıcanları, durulayıp, süzelim ve çok karartmadan kızartıp, patateslerin üzerine alalım.
·         Fazla yağlarından kurtulduktan sonra orta büyüklükte bir fırın kabına tuzunu ve karabiberini ekleyerek alalım.
·         Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
·         Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafif pembeleştirdikten sonra domatesleri ve ince dilimlenmiş sarımsakları ilave edip,hafif pişirelim.
·         Tuzunu ve karabiberini ekleyip,sebzelerin üstüne yayalım.
·         BEŞAMEL SOSUN YAPILIŞI:
·         Bir tencerede 2 kaşık yağı eritip, unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar  topaklandırmadan kavuralım.
·         Azar azar sütü ekleyip, karıştıralım.
·         Koyulaşıp, göz göz olunca altını kapatıp, tuz ekleyip, sebzelerin üzerine dökelim.
·         200 derecelik fırına koyup, beşamel sos hafif pembeleşince çıkarıp, rendelenmiş kaşarı üzerine dökelim ve tekrar kaşarlar eriyene kadar fırınlayalım.
·         Sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

İSTİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI)

PATLICAN VE ETİN LEZZETLİ UYUMUİSTİM KEBABI ( KÜRDAN KEBABI) MALZEMELER: Yarım kilo kuşbaşı et ( Dana veya kuzu) 1 adet soğan 3-4 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin yeteri ...

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI Sevgili Hülya Adlım Babahasan'a  tarifi için teşekkür ederim; ellerinize sağlık... ·         MALZEMELER: · &nb...

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI,HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI

Kış aylarının en sevilen yemeklerinden PORTAKALLI HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI A ve C vitamini içerir. ·         MALZEMELER: ·    &n...

Yorum Gönder

  1. Bu kadar güzel yemek tarifleri verirken bunları yedikten sonra alcağımız kilolarada :) bir tarifin varmı her tarifini not alıyorum.Oldukça güzel yemekler ortaya çıkıyor. Sebze ile yapılan birçok yemek zaten güzel oluyor.Vitamin deposu :)

    Saygılarımla
    Kiralık araç
    camlamaHizmetleri

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik Selma Hanim...Gercekten cok pratik ve lezzetli bir tarif bu hafta denedim,esim ve cocuklarim severek yediler...

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item