İSTİM KEBABI (KÜRDAN KEBABI)
PATLICAN VE ETİN LEZZETLİ UYUMU İSTİM KEBABI ( KÜRDAN KEBABI)
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/istim-kebabi-kurdan-kebabi_26.html
PATLICAN VE ETİN LEZZETLİ UYUMU
İSTİM KEBABI ( KÜRDAN KEBABI)
MALZEMELER:
Yarım kilo kuşbaşı et ( Dana veya kuzu)
1 adet soğan
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
yeteri kadar tuz- karabiber
4 adet kemer patlıcan ( Tercihen uzunlarından)
7-8 adet yeşil biber
kürdan
KIZARTMAK İÇİN: Sıvıyağ
SOS İÇİN: 1 yemek kaşığı salça- 1-1,5 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI:
BİR TENCEREDE TEREYAĞINI ERİTİP, ETİMİZİ KOYALIM VE KAVURALIM.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYIP EKLEYELİM. 1-2 ADET DOMATESİ VE 3-4 ADET BİBERİ KÜP KÜP DOĞRAYIP İLAVE EDELİM VE KAVURALIM.BAHARATLARINI EKLEYELİM. PATLICANLARI ALACALI SOYUP, UZUNLAMASINA ŞERİTLER HALİNDE DOĞRAYALIM. (GENELLİKLE 1 PATLICANDAN 4 -5 PARÇA ÇIKIYOR.)üZERLERİNE TUZ SERPİP, SUDA ACI SUYUNUN ÇIKMASI İÇİN BEKLETELİM.SONRA YIKAYIP, KURULAYALIM VE BOL KIZGIN SIVIYAĞDA KIZARTALIM.HAVLU KAĞIT SERİLMİŞ BİR TABAĞA ALALIM.KÜÇÜK KOMPOSTO KASESİNİN İÇİNE ÇAPRAZLAMA İKİ ADET PATLICAN YERLEŞTİRELİM. ETLİ MALZEMEMİZİ, YETERİ KADAR PATLICANIN TAM ORTASINA YERLEŞTİRELİM. PATLICAN UÇLARINI ETİN ÜZERİNE KAPATALIM VE TERS ÇEVİREREK FIRIN KABINA YERLEŞTİRELİM. TEPELERİNE YUVARLAK BİR DİLİM DOMATES VE BİR PARÇA BİBER YERLEŞTİRİP BİR KÜRDAN TAKALIM. SOSUMUZU KARIŞTIRIP, ÜZERLERİNE DÖKELİM. 180 DERECEDE BİBERLER KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
NOT: İSTİM KEBABINI KÖFTELİDE YAPABİLİRSİNİZ.
NOT: İSTİM KEBABININ YANINA ,ÇOĞU PATLICAN YEMEĞİNDE OLDUĞU GİBİ SADE PİLAV VE CACIK YAKIŞIYOR.
AFİYET OLSUN
Teşekkürler
YanıtlaSil