KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI Sevgili Hülya Adlım Babahasan'a tarifi için teşekkür ederim; ellerinize sağlık...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/kabak-cicegi-dolmasi.html
KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI
Sevgili Hülya Adlım Babahasan'a tarifi için teşekkür ederim; ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
Taze kabak çiçekleri
·
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
·
MALZEMELER:
·
yarım kilo asma
yaprağı
·
İÇİ İÇİN:
·
Yarım kilo pirinç
·
1 kilo kuru soğan
·
1 demet maydanoz
·
1 demet dereotu
·
1 demet taze nane
veya 1 yemek kaşığı kuru nane
·
1 kahve fincanı
dolmalık fıstık
·
1 kahve fincanı kuş
üzümü
·
Yeterince tarçın-
tuz-karabiber- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
·
zeytinyağı
·
İÇİ İÇİN YAPILIŞI:
·
Soğanları yemeklik
doğrayalım ve fıstıklarla birlikte pembeleşene değin kavuralım.
·
Pirinçleri de ilave
edip kavurmaya devam edelim.
·
Pirinçler tane tane
olunca suda bekletilmiş ve süzülmüş üzümü ve baharatları ekleyelim.
·
Yarım çay bardağı
kadar su ilave edelim suyunu çekene değin kısık ateşte pişirelim.
·
İnce kıyım
yeşillikleri doğrayıp ilave edelim ve demlenmeye bırakalım.
·
YAPILIŞI:
·
Kabak çiçekleri
toplanır.
·
Çiçekler kapanmadan
ortasındaki tohumları ve dış çanak yaprakları koparılır.sapları dibinden
kesilir.
·
iç harcı ortasına
konularak taç yapraklar üstüne kapatılır.
·
Yayvan bir tencere veya tavaya sıralanır.
·
Çok az su konulur
ve kısık ateşte içi pişene kadar ve suyu çekinceye kadar pişirilir.
·
Ateşten alınca
üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirilir.
·
Soğuyunca servis
yapılır.
·
AFİYET OLSUN