ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI,HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI
Kış aylarının en sevilen yemeklerinden PORTAKALLI HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI A ve C vitamini içerir.
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/zeytinyagli-portakallihavuclu-kereviz.html
PORTAKALLI HAVUÇLU KEREVİZ HALKALARI
·
MALZEMELER:
·
5 adet orta boy kereviz
·
4 adet havuç
·
1 adet kuru soğan
·
1 çay bardağından
biraz fazla zeytinyağı
·
1 tatlı kaşığı toz
şeker
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 su bardağı
portakal suyu
·
1 adet limon
·
1 tutam dereotu
·
YAPILIŞI:
·
Kerevizin
kabuklarını soyduktan sonra kabak oyacağı ile havuçların kalınlığı ölçüsünde
kerevizin içlerini oyalım.
·
Havuçların üzerini kazıyalım ve kerevizlerin
içine sıkıca yerleştirelim.
·
Kerevizleri 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
·
Ve kararmamaları için limonlu suyun içine
koyalım.
·
Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında
pembeleştirelim.
·
Kereviz halkalarını soğanların üzerine
dizelim.
·
Şekeri ,tuzunu ve portakal suyunu ilave edelim
ve kısık ateşte pişirelim.
·
GEREKİRSE SICAK SU İLAVE EDEBİLİRİZ.
·
Arzu ederseniz birkaç adet kereviz yaprağı da
kullanabilirsiniz.
·
Pişmeye yakın bir tutam ince kıyım
dereotunu ekleyip, yemeğimizin altını
kapatalım.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT:Dilerseniz
havuçları halka halka dilimleyip de kullanabilirsiniz.
·
NOT:Yemeğin içine
birkaç damla limon suyuda eklenebilir.
·
NOT: Kerevizin
cinsine göre yemeğimize su ilave yapılabilir..
·
AFİYET OLSUN