VEJETERYAN PİDE ( SEBZELİ PİDE) NASIL YAPILIR
VEJETERYAN PİDE NASIL YAPILIR? SEBZELİ PİDE NASIL YAPILIR? VEJETERYAN PİDE TARİFİ SEBZELİ PİDE TARİFİ Hep kuşbaşılı, kıymalı pi...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/11/vejeteryan-pide-sebzeli-pide-nasil.html
VEJETERYAN PİDE NASIL YAPILIR?
SEBZELİ PİDE NASIL YAPILIR?
VEJETERYAN PİDE TARİFİ
SEBZELİ PİDE TARİFİ
Hep kuşbaşılı, kıymalı pide olmaz :) Bu defa sebzeli pide yaptım...Evde olan sebzeleri kullandım...Mantar da içine çok yakışırdı... Üzerine kaşar peyniri uyumu süperdi....Ben soğuk soğuk daha çok beğendim..Sıcakken sebzelerin tadını çok alamamıştım...Soğumuş haliyle bana çok daha lezzetli geldi :)
- MALZEMELER:
- Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaş maya
- 1 su bardağından biraz fazla ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- İç malzemesi için:
- 5 adet irice kuru soğan
- 3 adet sakız kabağı
- 2 - 3 adet havuç
- Renkli dolma biber ( Kırmızı ve sarı kullandım)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- Arzuya göre:
- kaşar peyniri
- Tereyağı
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına mayayı alın ve ufalayın.Üzerine ılık su,ılık süt ve şekeri ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın.
- Yağı ilave edip karıştırın.
- Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatıp hamur 2 katına erişinceye kadar mayalanmaya bırakın.
- İç malzemesi için:
- Soğanları yarım ay şeklinde yani piyazlık doğrayın.( Çok ince olmasın)
- Sakız kabağı, havuç ve biberleri de kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
- Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve piyazlık doğranmış soğanı yağda soteleyin.
- Üzerine doğranmış, havucu ekleyin bir kaç dakika soteleyin.
- Havuç ve biberleri ilave edin ve sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.Çok su salmışsa yüksek ateşte suyunu çektirin.
- Tuz ve karabiber tatlandırın.
- Soğumaya bırakın.
- Mayalanan hamuru tepsi ölçünüze göre bezelere ayırın.
- Hafif unlanmış zeminde bezeleri oval biçimde açın.
- Üzerine sebzeli harçtan yeteri koyun.
- Sebzelerin üzerine arzu ederseniz bütün yumurta kırın veya çırpılmış yumurta sürün.
- Yine arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri dilimleri veya kaşarı rende halinde serpin.( Üzerinde kaşar peyniri nefis oluyor).
- Hamurun önce her iki ucunu birleştirin.
- Yanları 1- 2 cm genişliğinde harcın üzerine doğru kapatıp bastırın.
- Tam bir pide görüntüsünde oluyor.
- Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün.
- Ve önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında pişirin.
- Fırından çıktığı anda pidenin üzerine tereyağı sürün.
- AFİYET OLSUN
Oh nefis evde yapımıda çok lezzetli vede sağlıklı.Bende denemek isterim,yalnız bir sorum olacak.Fırın hamurunu kurutmasın diye,pişirirken bir kasede su koymak gereklimidir.?
YanıtlaSilsüper görünüyor ben de kıymalıdan çok bunu tercih ederim :-))
YanıtlaSil