PATLICAN BALIĞI

PATLICAN BALIĞI TARİFİ PATLICAN BALIĞI NASIL YAPILIR? PATLICAN BALIĞI Sanıyorum Ege Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde yapılan bir tarif....


PATLICAN BALIĞI TARİFİ
PATLICAN BALIĞI NASIL YAPILIR?
PATLICAN BALIĞI
Sanıyorum Ege Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde yapılan bir tarif...Bölgelere göre yapılışında bazı farklılıklar gösteriyor.Bazı tariflerde yumurta ve una bulanırken, bazı tariflerde yalnızca mısır ununa bulanıyor..Ben normalde de balık kızartırken mısır ununa buladığım için bu tarifte de mısır ununu tercih etim..Üzeri çıtır nefis balık tadında bir patlıcan oldu...


MALZEMELER:
  • 4 adet patlıcan
  • Tuz
  • Bulamak için:
  • 1 su bardağı mısır unu.
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • Servis İçin:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanlar yıkayıp kabuklarını soyun ve boydan 4' e kesin.
  • Bir tencerenin içine tuz ve suyu alın, patlıcanları ilave edin ve patlıcanlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan patlıcanların suyunu süzdürün.
  • Geniş bir tabağa mısır ununu alın, üzerine tuz serpin ve haşlanmış patlıcanları mısır ununa bulayın.
  • Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın ve patlıcanları güzelce kızartın.
  • Fazla yağını alması için kızaranları havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  • Sunum için patlıcanları servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
  • AFİYET OLSUN
  • Not: Tuzu yerinde olduğunda tadına doyum olmuyor

DAHA FAZLA LEZZET

patlıcan balığı tarifi 8541571535711734285

Yorum Gönder

  1. tarife bayıldım patlıcanı hele de kızartmasını çok severim zaten mutlaka bu şekilde de yapacağım :-)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item