Beşamel Soslu Tavuk Yapmaya Ne Dersiniz? | Mutfak Ve Tatlar

Beşamel Soslu Tavuk Yapmaya Ne Dersiniz?

BEŞAMEL SOSLU TAVUK YAPMAYA NE DERSİNİZ? Beyaz et kullanılarak hazırlanan et yemekleri , lezzetli olmalarının yanı sıra son derece be...


BEŞAMEL SOSLU TAVUK YAPMAYA NE DERSİNİZ?
Beyaz et kullanılarak hazırlanan et yemekleri, lezzetli olmalarının yanı sıra son derece besleyici ve sağlıklı da olurlar. Ortalama 45 dakika pişirme süresi olan beşamel soslu tavuk tarifini ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hazırlayabilir, bir arada olduğunuz zamanlarda keyifle yiyebilirsiniz.
6 ila 8 kişilik olan tarifi arzu ederseniz ölçüleri değiştirerek daha çok veya daha az kişiye de yapabilirsiniz.

Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri
1,5 kg but sarma ya da tüm tavuk
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
3 büyük patates (küp küp doğranmış)
3 tane havuç (küp küp doğranmış)
2 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya konserve)
1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
6 kaşık un
125 gram tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Tavuk Hazırlanışı
1. Tavuğu bir tencereye aldıktan sonra üstünü geçecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Su kaynayıp tavuklar haşlandıktan sonra su yüzeyinde biriken köpüğü alın. Haşlanan tavuğu kevgirle süzülmeye bırakın ve bu suyu ayrı bir kaba aktarın. Süzülen ve soğuyan tavuğu kemiklerinden ayırın ve derin bir kaba alın. Etleri elinizle küçük parçalar haline getirin.
2. Küp küp doğranan patates ve havuçları sıvı yağda kızartın, ardından bir tabağa çıkarın. Kızarttığınız bu malzemelerin üzerine karabiber, kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Karışımın içine bezelyeyi ve kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini de ilave ettikten sonra orta boy bir tepsiye bu malzemeleri yayarak boşaltın.
3. Genişçe bir tencerede margarin ya da tereyağını eritin. Erimeyle eş zamanlı olarak unu ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun rengi sarıya dönmeye başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan kepçe yardımıyla alarak bu karışıma ilave edin. Karışım, boza kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Beşamel sos fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve mikser yardımıyla sosu karıştırın. Bunun amacı, sos içerisindeki unun topaklanmasını önlemektir.
4. Tepsideki tavuklu harcın üzerine beşamel sosu, her yere eşit miktarda ekleyin. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin ve yemeğin üzeri kızarınca fırından çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebileceğiniz yemeği, arzu ederseniz salata veya pilavla birlikte de değerlendirebilirsiniz.
Dilerseniz tarife mantar ekleyerek beşamel soslu mantarlı tavuk; yemeği fırın yerine doğrudan ocak üzerinde pişirerek beşamel soslu mantarlı tavuk sote  de yapabilirsiniz. Tarifi isteğinize göre yorumlayarak yeni lezzetlere ulaşabilirsiniz.
“Bugün ne yemek yapsam?” diye düşünüyor ve hem leziz hem de yapması kolay yemek tarifleri arıyorsanız Knorr’un sizler için hazırladığı birbirinden lezzetli yüzlerce kolay ve nefis yemek tarifine http://www.herkessofraya.com/ adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

tavuk yemekleri 1881960643125938345

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item