Beşamel Soslu Tavuk Yapmaya Ne Dersiniz?
BEŞAMEL SOSLU TAVUK YAPMAYA NE DERSİNİZ? Beyaz et kullanılarak hazırlanan et yemekleri , lezzetli olmalarının yanı sıra son derece be...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/05/besamel-soslu-tavuk-yapmaya-ne-dersiniz.html
BEŞAMEL SOSLU TAVUK YAPMAYA NE DERSİNİZ?
Beyaz et kullanılarak hazırlanan et yemekleri, lezzetli olmalarının yanı sıra son derece besleyici ve sağlıklı da olurlar. Ortalama 45 dakika pişirme süresi olan beşamel soslu tavuk tarifini ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize hazırlayabilir, bir arada olduğunuz zamanlarda keyifle yiyebilirsiniz.
6 ila 8 kişilik olan tarifi arzu ederseniz ölçüleri
değiştirerek daha çok veya daha az kişiye de yapabilirsiniz.
Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeleri
1,5 kg but sarma ya da tüm tavuk
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
3 büyük patates (küp küp doğranmış)
3 tane havuç (küp küp doğranmış)
2 su bardağı bezelye (dondurulmuş veya konserve)
1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
6 kaşık un
125 gram tereyağı ya da margarin
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
Beşamel Soslu Tavuk
Hazırlanışı
1. Tavuğu bir tencereye aldıktan sonra üstünü geçecek kadar
su ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. Su kaynayıp tavuklar haşlandıktan sonra su
yüzeyinde biriken köpüğü alın. Haşlanan tavuğu kevgirle süzülmeye bırakın ve bu
suyu ayrı bir kaba aktarın. Süzülen ve soğuyan tavuğu kemiklerinden ayırın ve
derin bir kaba alın. Etleri elinizle küçük parçalar haline getirin.
2. Küp küp doğranan patates ve havuçları sıvı yağda
kızartın, ardından bir tabağa çıkarın. Kızarttığınız bu malzemelerin üzerine
karabiber, kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Karışımın içine bezelyeyi
ve kemiklerinden ayırdığınız tavuk etlerini de ilave ettikten sonra orta boy
bir tepsiye bu malzemeleri yayarak boşaltın.
3. Genişçe bir tencerede margarin ya da tereyağını eritin.
Erimeyle eş zamanlı olarak unu ekleyin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun
rengi sarıya dönmeye başlayınca ayırdığınız tavuk suyundan kepçe yardımıyla
alarak bu karışıma ilave edin. Karışım, boza kıvamına gelinceye kadar
karıştırmaya devam edin. Beşamel sos fokurdamaya başlayınca altını kapatın ve
mikser yardımıyla sosu karıştırın. Bunun amacı, sos içerisindeki unun
topaklanmasını önlemektir.
4. Tepsideki tavuklu harcın üzerine beşamel sosu, her yere
eşit miktarda ekleyin. Sosun üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi yerleştirin ve yemeğin üzeri
kızarınca fırından çıkarın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebileceğiniz
yemeği, arzu ederseniz salata veya pilavla birlikte de değerlendirebilirsiniz.
Dilerseniz tarife mantar ekleyerek beşamel soslu mantarlı
tavuk; yemeği fırın yerine doğrudan ocak üzerinde pişirerek beşamel soslu
mantarlı tavuk sote de yapabilirsiniz.
Tarifi isteğinize göre yorumlayarak yeni lezzetlere ulaşabilirsiniz.
“Bugün ne yemek yapsam?” diye düşünüyor ve hem leziz hem de
yapması kolay yemek tarifleri arıyorsanız Knorr’un sizler için hazırladığı
birbirinden lezzetli yüzlerce kolay ve nefis yemek tarifine http://www.herkessofraya.com/
adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.