GEZİ İSTANBUL BRASSERIE | Mutfak Ve Tatlar

GEZİ İSTANBUL BRASSERIE

GEZİ İSTANBUL BRASSERIE Taksim İstanbul'un göz bebeği...Ne zaman Taksim' e gidecek olsam çocuklar gibi mutlu olurum...He...



GEZİ İSTANBUL BRASSERIE
Taksim İstanbul'un göz bebeği...Ne zaman Taksim' e gidecek olsam çocuklar gibi mutlu olurum...Hele İstiklal caddesinde yürümek...Yürürken sağdaki mi yoksa soldaki mi binaların   muhteşemliğine baksam..Hangisini fotoğraflasam...

Sevgili Aynur Kıran' ın daveti ve  Oya Emerk'in organizasyonu ile ünlü blogger arkadaşlarımla birlikte çok keyifli  bir öğle yemeğindeydik...Gezi İstanbul eski bir dostla karşılaşmak gibi,..Sıcak ve samimi  bir atmosfere sahip...

Bir süre önce eşimle Taksim'e gittiğimizde  Gezi İstanbul' da bir kahve molası vermiş ve nefis pastalarından tatmış, memnun ayrılmıştık...Zaten bir mekandan mutlu ayrılıyorsanız o mekan başarılı demektir...

İlk olarak 1987 yılında İstanbullulara hizmet vermeye başlayan Gezi Patisserie, yeme-içme kültürüyle ilgili İstanbulluların iyi bildiği bir marka. Gezi Patisserie, uzun yıllar boyunca Avusturya pastaları, Belçika’dan ithal edilen en iyi kuvertürlerle üretilmiş %100 el imalatı çikolataları, Fransız ve Türk geleneksel hamur işlerinin en lezzetli örneklerini üretmesiyle ünlendi. 2001 yılında İç mimar Tülin Kıran ve Y. Mimar M. Hakan Kıranın devraldığı Gezi Patisserie artık Gezi İstanbul ismiyle sadece pastane olarak değil, brasserie ve restaurant konseptiyle de İstanbulluların; özellikle entelektüel ve aydın lezzet düşkünlerinin en sevdiği uğrak noktalarından biri haline geldi.

Mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açan Gezi İstanbul Taksim’in ardından Gezi İstanbul Göktürk de aynı konseptte hizmete açıldı. Haftanın 7 günü her sabah 08.00’de servise başlayan Gezi İstanbul Brasserie Göktürk şubesinde, hafta sonları zengin kahvaltı menüsü seçenekleri de bulunuyor.

Gezi İstanbul kahvaltı menüsünün en büyük özelliği, tüm yeşilliklerinin kendi tarlalarından, kahvaltılık tüm ürünlerin ise kaynağından özel olarak seçilerek masanıza geliyor olması. Yumurtalar, Gezi İstanbul’un kendi tarlasının doğal ortamında yetişen tavuklardan günlük olarak temin ediliyor. Ekmekler, özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilip sıcacık ve çıtır çıtır tazecik masanıza geliyor.

Yılların deneyiminin brasserie konseptiyle harmanlandığı Taksim Gezi İstanbul Brasserie’de yiyecekler sipariş alındıktan sonra doğal, katkısız, taze, kaliteli, el yapımı malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Ekmekler özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilirken, sebze ve meyvelerin çoğu kendi bahçesinde doğal şartlarda yetiştiriliyor. Yüksek standartlarıyla yeme-içme sektörüne sıra dışı bir bakış açısı getiren Gezi İstanbul, tüm marka ve ürünleriyle müşterilerine kalite garantisi veriyor.


Tadım menümüzde neler mi vardı?
TOM KHA GAİ
Thai mutfağında her bir yemekte ya da sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi gözetilir, işte bu öğeleri içinde barındıran bir çorba
BURRATA PEYNİRİ
Burrata Peyniri, günlük olarak Gezi İstanbul Brasserie için özel olarak üretiliyor. Izgara tava ekmeği üzerinde cherry domates, fesleğen ve balzamik sirke ile servis ediliyor.



CARPACCİO

ATOM KARİDES
Malasia usulü pişirilmiş. Hafif acılı atom sosla harmanlanmış, öncesinde panelenmiş karidesler, yerinde acısıyla çok lezzetliydi.

KEÇİ PEYNİRLİ PANCAR SALATASI
Tazecik roka ve pancar dilimleri ile servis edilen muhteşem salata

MARGHERİTA PİZZA
Hem hamuru ince ve çıtır hem de mozzerella peynirleri ile sunumu çok şıktı.
STEAK TARTAR

ÖRDEK ROLL ( ERİK SOSU İLE)
Hem yumuşak hem de tuz miktarı diğer restoranlarda yediğim ördek konfitlerdeki orana göre daha azdı ve sunum şekli ile çok hoştu.


PEPPER STEAK
Harika, bol karabiberli sosu üzerinde ağızda dağılan bir et ve her bir pirincin tadını alabildiğim nefis aroması ile Basmati pilavı, süperdi.

LİMONLU LEVREK
Bol tereyağı ve limon ile yapılmış sosu ile nefisti...


CREME CATALANA MEYVELİ
Bu İspanyol tatlısı ancak bu kadar hafif ve lezzetli olabilirdi.

TİRAMİSU
Tek kelimeyle  muhteşemdi...


Teşekkürler GEZİ İSTANBUL BRASSERIE
Selma MOLLAOĞLU

DAHA FAZLA LEZZET

tülin kıran 5479890360337413402

Yorum Gönder

  1. Benim de çok sevdiğim bir mekandır burası tadım menüsüne bayıldım pepper steak ilk fırsatta denemek istediğim bir lezzet :)

    YanıtlaSil
  2. Hello Mrs. Mr.

    I am the representative of a GROUP composed of operators
    economic. This group is involved in various activities
    as:
    Provide loans to all people in financial difficulties
    invest in well consistent and profitable projects

    For safety, trust and transparency, is the
    process to follow
    you have to travel to our base for:
    Making contact with one of our representatives and our consultant
    Financial (a meeting and -study of your project)
    Determine the existence of funds that will be available to you
    Drafting and signing the contract at the notary
    Finally, the banking formalities for the transfer of funds

    This process takes more than 72 hours to get everything done
    If you have questions, we're here to answer
    Thank you for understanding and we respond quickly

    Email: evodypepe@gmail.com

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item