GEZİ İSTANBUL BRASSERIE
GEZİ İSTANBUL BRASSERIE Taksim İstanbul'un göz bebeği...Ne zaman Taksim' e gidecek olsam çocuklar gibi mutlu olurum...He...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/02/gezi-istanbul-brasserie.html
GEZİ İSTANBUL BRASSERIE
Taksim İstanbul'un göz bebeği...Ne zaman Taksim' e gidecek olsam çocuklar gibi mutlu olurum...Hele İstiklal caddesinde yürümek...Yürürken sağdaki mi yoksa soldaki mi binaların muhteşemliğine baksam..Hangisini fotoğraflasam...
Sevgili Aynur Kıran' ın daveti ve Oya Emerk'in organizasyonu ile ünlü blogger arkadaşlarımla birlikte çok keyifli bir öğle yemeğindeydik...Gezi İstanbul eski bir dostla karşılaşmak gibi,..Sıcak ve samimi bir atmosfere sahip...
Bir süre önce eşimle Taksim'e gittiğimizde Gezi İstanbul' da bir kahve molası vermiş ve nefis pastalarından tatmış, memnun ayrılmıştık...Zaten bir mekandan mutlu ayrılıyorsanız o mekan başarılı demektir...
İlk olarak
1987 yılında İstanbullulara hizmet vermeye başlayan Gezi Patisserie, yeme-içme kültürüyle
ilgili İstanbulluların iyi bildiği bir marka. Gezi Patisserie, uzun
yıllar boyunca Avusturya pastaları, Belçika’dan ithal edilen en iyi
kuvertürlerle üretilmiş %100 el imalatı çikolataları, Fransız ve Türk
geleneksel hamur işlerinin en lezzetli örneklerini üretmesiyle ünlendi. 2001 yılında İç mimar
Tülin Kıran ve Y. Mimar M. Hakan Kıran’ın devraldığı Gezi Patisserie artık Gezi
İstanbul ismiyle sadece pastane olarak değil, brasserie ve restaurant konseptiyle
de İstanbulluların; özellikle entelektüel ve aydın lezzet düşkünlerinin en
sevdiği uğrak noktalarından biri haline geldi.
Mayıs ayında yeni konsepti ile kapılarını açan Gezi İstanbul
Taksim’in ardından Gezi İstanbul Göktürk de aynı konseptte hizmete açıldı.
Haftanın 7 günü her sabah 08.00’de servise başlayan Gezi İstanbul Brasserie
Göktürk şubesinde, hafta sonları zengin kahvaltı menüsü seçenekleri de
bulunuyor.
Gezi İstanbul kahvaltı menüsünün en büyük özelliği, tüm
yeşilliklerinin kendi tarlalarından, kahvaltılık tüm ürünlerin ise kaynağından özel
olarak seçilerek masanıza geliyor olması. Yumurtalar, Gezi İstanbul’un kendi
tarlasının doğal ortamında yetişen tavuklardan günlük olarak temin ediliyor.
Ekmekler, özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilip
sıcacık ve çıtır çıtır tazecik masanıza geliyor.
Yılların
deneyiminin brasserie konseptiyle harmanlandığı Taksim Gezi İstanbul
Brasserie’de yiyecekler sipariş alındıktan sonra doğal, katkısız, taze,
kaliteli, el yapımı malzemeler kullanılarak hazırlanıyor. Ekmekler
özel harman un ve ekşi maya kullanılarak odun fırınında pişirilirken, sebze ve
meyvelerin çoğu kendi bahçesinde doğal şartlarda yetiştiriliyor. Yüksek
standartlarıyla yeme-içme sektörüne sıra dışı bir bakış açısı getiren Gezi
İstanbul, tüm marka ve ürünleriyle müşterilerine kalite garantisi veriyor.
Tadım menümüzde neler mi vardı?
TOM KHA GAİ
Thai mutfağında her bir yemekte ya da
sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi
gözetilir, işte bu öğeleri içinde barındıran bir çorba
BURRATA PEYNİRİ
Burrata Peyniri, günlük olarak Gezi İstanbul Brasserie için özel olarak üretiliyor. Izgara tava ekmeği üzerinde cherry domates, fesleğen ve balzamik sirke ile servis ediliyor.
Burrata Peyniri, günlük olarak Gezi İstanbul Brasserie için özel olarak üretiliyor. Izgara tava ekmeği üzerinde cherry domates, fesleğen ve balzamik sirke ile servis ediliyor.
CARPACCİO
ATOM KARİDES
Malasia usulü pişirilmiş. Hafif acılı atom sosla harmanlanmış, öncesinde panelenmiş karidesler, yerinde acısıyla çok lezzetliydi.
Malasia usulü pişirilmiş. Hafif acılı atom sosla harmanlanmış, öncesinde panelenmiş karidesler, yerinde acısıyla çok lezzetliydi.
KEÇİ PEYNİRLİ PANCAR SALATASI
MARGHERİTA PİZZA
Hem hamuru ince ve çıtır hem de
mozzerella peynirleri ile sunumu çok şıktı.
ÖRDEK ROLL ( ERİK SOSU İLE)
Hem yumuşak hem de tuz miktarı diğer restoranlarda yediğim ördek konfitlerdeki orana göre daha azdı ve sunum şekli ile çok hoştu.
PEPPER STEAK
Harika, bol karabiberli sosu üzerinde
ağızda dağılan bir et ve her bir pirincin tadını alabildiğim nefis aroması ile
Basmati pilavı, süperdi.
Bol tereyağı ve limon ile yapılmış sosu ile nefisti...
CREME CATALANA MEYVELİ
Bu İspanyol tatlısı ancak bu kadar hafif
ve lezzetli olabilirdi.
TİRAMİSU
Benim de çok sevdiğim bir mekandır burası tadım menüsüne bayıldım pepper steak ilk fırsatta denemek istediğim bir lezzet :)
YanıtlaSilHello Mrs. Mr.
YanıtlaSilI am the representative of a GROUP composed of operators
economic. This group is involved in various activities
as:
Provide loans to all people in financial difficulties
invest in well consistent and profitable projects
For safety, trust and transparency, is the
process to follow
you have to travel to our base for:
Making contact with one of our representatives and our consultant
Financial (a meeting and -study of your project)
Determine the existence of funds that will be available to you
Drafting and signing the contract at the notary
Finally, the banking formalities for the transfer of funds
This process takes more than 72 hours to get everything done
If you have questions, we're here to answer
Thank you for understanding and we respond quickly
Email: evodypepe@gmail.com