PORTAKAL DİLİMİ
PORTAKAL DİLİMİ PORTAKAL SOSU Çok sevgili arkadaşım Oya Emerk ' in Türk ve Dünya Mutfaklarını içeren sitesi www.oyascuisine.com da...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/01/portakal-dilimi.html
PORTAKAL DİLİMİ
PORTAKAL SOSU
Çok sevgili arkadaşım Oya Emerk' in Türk ve Dünya Mutfaklarını içeren sitesi www.oyascuisine.com dan yaptığım nefis bir tarif...Alt tabanı tart hamuru gibi..Üzerinde buram buram portakal kokulu bir sos..Merak edenler için hemen belirteyim kesinlikle yumurta kokmuyor...Zaten 2 portakal kabuğunun rendesi oluşacak kokuyu bastırıyor...Bu tarz tarifler damak tadınıza uygunsa denemenizi öneririm...
PORTAKAL SOSU
Çok sevgili arkadaşım Oya Emerk' in Türk ve Dünya Mutfaklarını içeren sitesi www.oyascuisine.com dan yaptığım nefis bir tarif...Alt tabanı tart hamuru gibi..Üzerinde buram buram portakal kokulu bir sos..Merak edenler için hemen belirteyim kesinlikle yumurta kokmuyor...Zaten 2 portakal kabuğunun rendesi oluşacak kokuyu bastırıyor...Bu tarz tarifler damak tadınıza uygunsa denemenizi öneririm...
- MALZEMELER:
- Hamuru İçin;
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
- Bir çimdik tuz
- Sosu İçin;
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
- 1 adet portakalın suyu
- 4 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Bir tutam karbonat
- Üzeri İçin;
- 3- 4 yemek kaşığı file badem
- YAPILIŞI:
- Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
- Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir.
- Ekmek ufağı olana kadar çatalla karıştırılır.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır .
- Ve kaba yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
- Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
- Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Pişen hamurun üzerine,
- Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir. ( kürdan testi yaparak fırından çıkarınız).
- Dilimleyerek servis yapılır.
- AFİYET OLSUN
- MALZEMELER:
- Hamuru İçin;
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
- Bir çimdik tuz
- Sosu İçin;
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
- 1 adet portakalın suyu
- 4 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Bir tutam karbonat
- Üzeri İçin;
- 3- 4 yemek kaşığı file badem
- YAPILIŞI:
- Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
- Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır.
- 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
- Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
- Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar kasikla karıştırılır.(Mikserle cirpmayiniz)
- Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir.
- Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.
- AFİYET OLSUN
Sizde çok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık.. Bende Oya hanımın bizzat Nursel'in Mutfağında yaptığı zaman listeme aldım. İnşallah mevsimi geçmeden Portakal dilimlerini yapmak istiyorum. Afiyet olsun.
YanıtlaSilKesinlikle deneyeceğim. Portakal, limon, mandalina, bu üçünün kokusunun karıştığı her şeyi çok severim. Tam benlik bir tarif.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. İyi haftalar.
Oh mis gibi. .ellerine sağlık
YanıtlaSilMis kokusu buraya kadar geldi,mutlaka denemeliyim>:))ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHarika bir keke benziyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSil