SUSAMLI KURABİYE
SUSAMLI KURAB İYE Çayın yanında nefis bir atıştırmalık...Bayatlamayan, aksine kaldıkça güzelleşen tatlı- tuzlu arası bir kurabiye.... ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/02/susamli-kurabiye.html
SUSAMLI KURABİYE
Çayın yanında nefis bir atıştırmalık...Bayatlamayan, aksine kaldıkça güzelleşen tatlı- tuzlu arası bir kurabiye....
- MALZEMELER:
- 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 cay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı toz seker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 2 yemek kaşığı sirke ( Kıyırlık veriyor)
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 çay bardağı pekmez
- yarım çay bardağı su
- 2 su bardağı kadar susam
- YAPILISI:
- Yoğurma kabına tereyağını alın ve elinizle biraz yumuşatın.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, mahlep, şeker, tuz, sirke ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
- Kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve yuvarlak şekil verip bir tepsiye sıralayın.
- Bir kasenin içine pekmez ve suyu alıp karıştırın.
- Diğer bir kaseye susam koyun. ( Pekmezli su ısusamı fazlaca ıslatıyor. O yüzden susamı kaseye bittikçe ilave edin).
- Topları önce pekmezli suyla her tarafını ıslatın.
- Sonra tamamen susama bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Not:Arzu ederseniz pekmezli su yerine önce yumurta akınıa sonra susama bulayabilirsiniz
- AFİYET OLSUN
o kıyır kıyır haline bayılıyorum ben eline sağlık :-))
YanıtlaSiltop simitler çok şirinler:)) ellerinize sağlık.
YanıtlaSilfulyapimlezzetler.blogspot.com