ÇİKOLATALI PASTA | Mutfak Ve Tatlar

ÇİKOLATALI PASTA

ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR? ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ ÇİKOLATALI PASTA Keki, kreması ,kaplaması bol bol çikolata..Hani cafeler de ...


ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR?
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI PASTA
Keki, kreması ,kaplaması bol bol çikolata..Hani cafeler de kahvenin yanına çikolatalı bir pasta isteriz ya o tatta bir pasta...Ben çikolata ve muzu çok yakıştırdığım ara katlara muz dilimleri kullandım..
Deneyiniz, çok beğeneceksiniz...



  • MALZEMELER:
  • 3 adet yumurta
  • 1, 5 çay bardağı toz seker
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gr bitter çikolata
  • yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Kreması için:
  • 200 ml krema 
  • 200 gr bitter çikolata
  • İçi için:
  • 2-3 adet muz
  • Keki ıslatmak için:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Üzeri için:
  • Kakao
  • YAPILISI:
  • Hamuru ipin;çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Tereyağı ve şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin.
  • Üzerine yumurta,süt, vanilya ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip çırpın.
  • Un, nişasta ve kabartma tozu unu karıştırın eleyerek karışıma döküp kısa bir süre çırpın
  • 18 cm lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve harcı dökün ve kaşıkla üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında keki çok kurutmadan pişirin (30-35 dakika)
  • Kreması için;bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  • Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın.
  • Keki fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
  • Kekin üst kısmını incecik kesip alın.
  • Keki eşit 3 parçaya kesin.1.kati servis tabağına alın.
  • Üzerini şekerli sütle yeteri kadar ıslatın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kremadan sürün.
  • Muz dilimleri sıralayın.
  • 2.kati üzerine kapatıp hafif bastırın.
  • Yine şekerli süt ile ıslatıp 1 yemek kaşığı kremadan sürün.
  • Muz dilimleri sıralayın. 3.kati üzerine koyup bastırın.
  • Yine şekerli süt ile ıslatın. Kalan kremayla uzerini ve yanlarını kaplayın.
  • Kremayı düzgün bir şekilde sürmeye çalışmayın.
  • Hatta kaşık izlerini daha belirgin yapıp dekor verin.Üstüne kakao serpin
  • Ben yaprak şeklindeki kalıplarımı sıvı yağ ile yağlayıp üzerine benmari usulü erittiğim bitter çikolatayı sürdüm
  • İyice donduktan sonra kalıptan çıkararak pastamı süsledim.
  • 6-8 dilim nefis bir pasta sizleri bekliyor.
  • AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

NEW 4456108921555745346

Yorum Gönder

  1. Çok sik ve lezzetli görünüyor. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Çok açıklayıcı ve iştahlandırıcı bir tarif olmuş,elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. çikolata detayı da çok hoş..

    YanıtlaSil
  4. süper bir tarfif ve görsel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Selma hn cım elinize saglık :) muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  6. Şahane canım.Eline sağlık :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item