KAYISILI KEK | Mutfak Ve Tatlar

KAYISILI KEK

KAYISILI KEK NASIL YAPILIR? KAYISILI KEK TARİFİ KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİ Kuru yemişlerin kullanıldığı yine nefis bir kek tarifi...Evd...


KAYISILI KEK NASIL YAPILIR?
KAYISILI KEK TARİFİ
KURU YEMİŞLİ KEK TARİFİ
Kuru yemişlerin kullanıldığı yine nefis bir kek tarifi...Evde az kalan kuru yemişleri bu şekilde değerlendirebilirsiniz...İster çay saatleriniz için.. ister okuldan dönen çocuklarınıza süt veya meyve suyu ile  verebilirsiniz...
  • MALZEMELER:
  • adet yumurta
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı  sıvı yağ
  • 100 gr. eritilmiş tereyağı
  • 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase  kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
  • 1,5 su bardağı un ( Yumurtanın büyüklüğüne göre biraz daha un eklenebilir).
  • YAPILIŞI:
  • Kayısıları suykoyup yumuşayıncaya kadar bekletip süzün.
  • Ben 25 x 35 dikdörtgen bir fırın tepsisi kullandım.Fırın kabının zeminine yağlı kağıt serin. Kayısıları yan yana dizin. Arzu ederseniz file badem serpebilirsiniz.
  • Keki için, yumurtaları karıştırma kabında köpürünceye kadar çırpın.
  • Şekeri ekleyip boza kıvamı alıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Limon kabuğu rendesi, süt, sıvıyağı ve eritilmiş tereyağını ilave edip mikserle çırpmaya devam edin.
  • Vanilya, kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpın.
  • Kuru üzüm ve fındığı kek harcına ilve edip karıştırın.
  • Kalıptaki  kayısıların üzerine kek harcını dökün ve yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
  • Pişen keki  soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca servis tabağına ters çevirin.
  • Ters çevirince kayısılar üstte kalıp hoş bir dekor veriyor.
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

üzüm 1165336535174737318

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item