ÇİKOLATALI PASTA
ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR? ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ ÇİKOLATALI PASTA Keki, kreması ,kaplaması bol bol çikolata..Hani cafeler de ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/02/cikolatali-pasta.html
ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR?
ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ
ÇİKOLATALI PASTA
Keki, kreması ,kaplaması bol bol
çikolata..Hani cafeler de kahvenin yanına çikolatalı bir pasta isteriz ya o tatta bir pasta...Ben çikolata ve muzu çok yakıştırdığım ara katlara muz dilimleri kullandım..
Deneyiniz, çok beğeneceksiniz...
- MALZEMELER:
- 3 adet yumurta
- 1, 5 çay bardağı toz seker
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 100 gr bitter çikolata
- yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Kreması için:
- 200 ml krema
- 200 gr bitter çikolata
- İçi için:
- 2-3 adet muz
- Keki ıslatmak için:
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Üzeri için:
- Kakao
- YAPILISI:
- Hamuru ipin;çikolatayı benmari usulü eritin.
- Tereyağı ve şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin.
- Üzerine yumurta,süt, vanilya ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip çırpın.
- Un, nişasta ve kabartma tozu unu karıştırın eleyerek karışıma döküp kısa bir süre çırpın
- 18 cm lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve harcı dökün ve kaşıkla üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında keki çok kurutmadan pişirin (30-35 dakika)
- Kreması için;bir tencereye kremayı alın ve yanlardan hafif kaynamaya başlayınca ocaktan alıp parçalara ayırarak çikolatayı ekleyip, çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
- Ara ara karıştırarak iyice soğumaya bırakın.
- Keki fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
- Kekin üst kısmını incecik kesip alın.
- Keki eşit 3 parçaya kesin.1.kati servis tabağına alın.
- Üzerini şekerli sütle yeteri kadar ıslatın.
- Üzerine 1 yemek kaşığı kadar kremadan sürün.
- Muz dilimleri sıralayın.
- 2.kati üzerine kapatıp hafif bastırın.
- Yine şekerli süt ile ıslatıp 1 yemek kaşığı kremadan sürün.
- Muz dilimleri sıralayın. 3.kati üzerine koyup bastırın.
- Yine şekerli süt ile ıslatın. Kalan kremayla uzerini ve yanlarını kaplayın.
- Kremayı düzgün bir şekilde sürmeye çalışmayın.
- Hatta kaşık izlerini daha belirgin yapıp dekor verin.Üstüne kakao serpin
- Ben yaprak şeklindeki kalıplarımı sıvı yağ ile yağlayıp üzerine benmari usulü erittiğim bitter çikolatayı sürdüm
- İyice donduktan sonra kalıptan çıkararak pastamı süsledim.
- 6-8 dilim nefis bir pasta sizleri bekliyor.
- AFİYET OLSUN
Çok sik ve lezzetli görünüyor. Elinize saglik.
YanıtlaSilÇok açıklayıcı ve iştahlandırıcı bir tarif olmuş,elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. çikolata detayı da çok hoş..
YanıtlaSilsüper bir tarfif ve görsel ellerine sağlık
YanıtlaSilSelma hn cım elinize saglık :) muhteşem olmuş
YanıtlaSilŞahane canım.Eline sağlık :)
YanıtlaSil