BERNARDO’DAN YILBAŞI SOFRA TASARIMI | Mutfak Ve Tatlar

BERNARDO’DAN YILBAŞI SOFRA TASARIMI

BERNARDO’DAN YILBAŞI SOFRA TASARIMI PÜF NOKTALARI Yılbaşı Sofrası Kurmadan Önce Bernardo’ya Danışın Sofra Tasarım Uzmanı Bernardo...



BERNARDO’DAN YILBAŞI SOFRA TASARIMI PÜF NOKTALARI
Yılbaşı Sofrası Kurmadan Önce Bernardo’ya Danışın

Sofra Tasarım Uzmanı Bernardo, yılbaşında da davetlere ev sahipliği yapacak olanlara kolaylıkla uygulayabilecekleri, sofra tasarımının püf noktalarını açıklıyor. Ayrıca en lezzetli yemek tariflerini de yılbaşı gecesine hazırlananlar için sunuyor.
Yeni başlangıçlara merhaba demenin keyfini yaşatan yılbaşı gecesinde misafirlerinize vereceğiniz daveti, Bernardo’nun yaratıcı püf noktalarıyla unutulmaz kılın.
Yılbaşı sofraları, mutluluğu sevdiklerinizle paylaşmanın en güzel yoludur. Dekorasyonda yarattığınız yılbaşı temanızın tüm yıl boyunca hatırlanmasını istiyorsanız sofra tasarımınızda sihirli dokunuşlara yer açın. Geleneksel süslemelere yeni bir bakış açısı katan yaratıcı fikirler, özgün bir yılbaşı atmosferi hazırlamanız için en büyük yardımcılarınızdır. Bazen basit çözümler en büyük farklılıkları getirir. Örneğin, mumlar ve nokta ışıklarını birleştirerek bir ışık köşesi oluşturabilirsiniz. Mumları kırmızı, bordo veya yeşil gibi klasik renklerdeki kurdelelerle bağlayabilir ve bu kümeyi kozalak, cevizler ve fındıklarla tamamlayabilirsiniz.


Bernardo’dan Sofra Dekorasyonu İpuçları…
·   Sofrada toprağa ekili çiçek veya yapay çiçek kullanmamaya özen gösterin. Yılbaşı konseptinize uygun kozalak ya da küçük çam ağacı dalları kullanabilirsiniz.
·         Mumları el altı hizasında sofranıza yerleştirin. Mumlar için davetlilerin bir şey almak üzere uzandıklarında muma çarpma tehlikesi yaratmayacak güvenli bir yerleşim yeri belirlemek önemlidir. Eğer mumlukları masanın orta kısmına yerleştirdiyseniz servis tabaklarınızı daha uçlara doğru yerleştirmelisiniz.
·      Masa örtüsünü seçerken çok uzun ya da çok kısa olmamasına ve masanızın boyutuyla orantılı durmasına dikkat ediniz.
·      Masa çevresinde sandalyelerin arasında en az 40 santimetre mesafe olmasına özen göstermelisiniz.
·    Resmi bir davetin ideal misafir sayısı sekiz kişidir. Bu sınır, herkesin toplu sohbet ortamına katılmasını kolaylaştırır.




Bernardo’dan Yılbaşı Sofrası için Lezzetli Yemek Tarifleri

Balkabaklı Kestaneli Hindi

Malzemeler:
·         1 adet Hindi
Üstü için:
·         250 gr bal
·         10 adet tane karabiber
·         2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
·         3 tatlı kaşığı hardal
·         3-4 dal biberiye (çok ince kıyılmış)
·         Tuz, Zeytinyağı
(Baharat miktarını arzunuza göre belirleyebilirsiniz.)
İç Pilav için:
·         1 su bardağı yarı haşlanmış kestane
·         50 gr çam fıstığı
·         50 gr kuş üzümü
·         2 tatlı kaşığı yenibahar
·         2 su bardağı pirinç
·         2 su bardağı su
·         Zeytinyağı
Sebzeler:
·         2 adet havuç
·         2 adet kabak
·         3 adet kırmızı dolmalık biber
·         ½ kg balkabağı
·         ½ kg mantar
·         4-5 dal biberiye
·         Tereyağı

Havuçları ve kabakları soyup şeritler halinde kesin. Biberleri ortadan uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra bunları da şeritler halinde kesin.
Tencereye su koyup kaynatın. Sebzeleri sırasıyla kısa bir süre kaynar suda tutup yarı pişmiş durumda çıkardıktan sonra soğuk su dolu kaba aktarın. Ani soğumadan dolayı pişme işlemini durdurmuş ve sebzelerin rengini korumuş olursunuz.
Üstü için belirtilen malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz macunumsu karışımı tavuğun tüm derisini kaplayacak şekilde sürün.
Elinizi hindinin derisi ile eti arasına sokarak cep oluşturur gibi deriyi etten ayırın. Bu karışımı derinin altına da sürün.
Tencereyi ocağın üzerine koyun. Isındıktan sonra zeytinyağı ilave edip ince doğranmış kuru soğanı koyup yakmadan kavurun. Daha sonra fıstığı ve pirinci ekleyin, karıştırarak tencerede bir süre çevirin. Kuş üzümü ve yeni baharı ekledikten sonra şeffaflaşana kadar kavurun. Üstüne sıcak su ve tuz ilave ederek kısık ateşte çok pişirmeden biraz demlendirin.
Hindinin içini yarı pişmiş pilav ve küp küp kesilmiş balkabağı ile doldurun. Deriyi birbirine yaklaştırarak kürdanla tutturup karnını kapatın. Soyduğunuz sebzelerin kabukları, dalları da dahil tümünü fırın kabının dibine yayıp hindiyi bunların üzerine oturtun.  (Hindinin pişerken alttan yanmaması için) Pilav ve balkabağı artarsa hindinin etrafına yerleştirin. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Daha sonra 3 su bardağı sıcak su ekleyip alüminyum kağıt ile kapatarak 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. 2. Yarım saatte kızararak pişmesi için alüminyum kağıdı açarak pişirmeye devam edin. Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Bir tavaya tereyağı ve mantarları bütün halde koyup tuz serperek suyunu çekip hafif kızarana kadar pişirin. Başka bir tavaya zeytinyağı koyarak, yarı haşlanmış sebzeleri, biberiye ve tuz ekleyerek soteleyin.
Mantarları ilave edin. Daha sonra, servis tabağının ortasına hindiyi oturtun. Kürdanları çıkarın. Pilavı içinden çıkarın. Pilavı içinden çıkararak hindinin kenarlarına yerleştirin.
Sotelenmiş sebze ve mantarları da pilavın üzerine yerleştirip servis yapın.

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

Malzemeler:
·         350 gr un
·         150 gr bal
·         150 gr tereyağı
·         160 gr toz şeker
·         2 tatlı kaşığı toz tarçın
·         2 tatlı kaşığı toz zencefil
·         ½ tatlı kaşığı toz karanfil
·         ¼ tatlı kaşığı muskat tozu
·         1 tatlı kaşığı karbonat
·         1 yumurta
·         1 tutam tuz
·         150 gr pudra şekeri
·         1 adet yumurta akı
·         Şeker boyası

Fırını 180 dereceye getirin. Un, toz şeker, baharatlar, karbonat, küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, yumurta, tuz ve balı ilave edip elle yoğurun ve streç filme sarıp 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra çıkarıp 1 cm kalınlığında açın ve yılbaşına özgü istediğiniz kalıplarla kesin.
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra üzerine kurabiyeleri yerleştirin. 180 derece ısıda 10-15 dk pişirin. Yumurta akını, pudra şekeri ile kar haline gelene kadar çırpın.
Yağlı kağıttan minik bir külah yapıp hazırladığınız malzemeyi içine koyarak kurabiyelerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyin. (Hazır tüp şeklinde satılan renkli süsleme glazürleri de pratik olabilir.)
Kurabiyeler üzerinde çöp şişle dikkatlice delik açarak kurdele bağlayabilirsiniz. Kurdeleli kurabiyelerinizi çam ağacınıza asabilir veya hediye paketi üzerine bağlayabilirsiniz.




DAHA FAZLA LEZZET

yılbaşı sofrası 4275330293144259653

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item